10 X zingende modellen

Gepubliceerd op 20 augustus 2013 door Laure Vandendaele
10 X zingende modellen

modellen

We zouden ze geen eten willen geven, de modellen die een carrière als actrice ambiëren. Al is die uitdrukking misschien een beetje ongelukkig gekozen, gezien het met dat eten best meevalt bij modellen. En als ze niet gaan acteren, duiken ze wel eens de opnamestudio in.  Een overzicht van de modemuzes in de muziek!

Cara Delevingne is het laatste model in het rijtje dat een uitstapje van de modewereld naar die van de muziek maakt. Het 21-jarige topmodel nam vorige week een akoestisch duetje op met vriend en singer/songwriter Will Heard.

Naomi Campbell - Love & Tears
Love & Tears uit 1994 was niet bepaald een succes. Fotograaf Anton Corbijn nam de regie van de videoclip voor zijn rekening.

Tyra Banks- Shake Ya Body
Tyra Banks bracht in 2005 een eigen single uit, ze was ook te horen in het refrein van K.O.B.E, een muzikaal uitstapje van basketter Kobe Bryant. Fierce!

Milla Jovovich - Gentleman Who Fell
Voor ze van de catwalk overstapte naar de filmwereld (Fifth Element en Joan of Arc), waagde ze zich aan een muzikaal experiment. John McAlley van Rolling Stone noemden het album uit 1994 “opmerkelijk, verrassend volwassen en rijk aan verbeelding. Opmerkelijk is ook dat er nooit een tweede album kwam. Werd vergeleken met Kate Bush, Tori Amos en Sinéad O’Connor.

Heidi Klum - Wedding Day
Deze stroperige ballade was de afsluiter van het Seal album 'System' uit 2007

http://www.youtube.com/watch?v=GoCmsGo4Jzw

Carla Bruni - Quelqu'un m'a dit
Bruni verliet de catwalk in 1997 om zich op een muziekcarrière te concentreren. En niet zonder succes, vooral in Frankrijk dan. "Quelqu'un m'a dit" kwam in 2003 op nummer één binnen in de hitlijsten en stond 34 weken in de top 10 van de Franse Album Chart. De Française verkocht meer dan 1,2 miljoen platen, trad op tijdens de 91ste verjaardag van Nelson Mandela en huwde de voormalige president van Frankrijk Nicolas Sarkozy.

http://www.youtube.com/watch?v=XvyMG0z0FZY

Kate Moss - Some Velvet Morning
Kate Moss met Primal Sceam. Moss is ook de horen op “La Belle et la Bête” van Babyshambles op “Dirty Robot” van The Lemonheads.

Agyness Deyn - Who
Mocht in 2010 even meezingen met de Five O'Clock Heroes.

Karen Elson - Pretty Babies

Baptiste Giabiconi - One Night in Paradise