ELLE voyage: 5 hotspots in Barcelona

Gepubliceerd op 27 juli 2014 door Britt Valkenborghs
ELLE voyage: 5 hotspots in Barcelona

barcelona

Of je nu op citytrip gaat, of een volwaardige vakantie plant in Barcelona. Deze bruisende stad stelt nooit teleur. Als je houdt shoppen en uitgaan, of je bent eerder het rustige type dat aan het stand/zwembad ligt. Barcelona is de place to be! Bovendien reis je soms voor een zacht prijsje naar deze prachtige Europese stad. 

1/

Slapen: Praktik Bakery Barcelona
De nieuwste aanwinst in de Praktik hotelfamilie. De Praktik hotels zijn een absolute voorbeeld in hun sector. Ze zorgen langs de ene kant voor een onvergetelijke ervaring, maar bieden daarnaast ook een huiselijke gezelligheid die je niet vaak terugvindt in hotels. Het designhotel heeft een eigen bakkerij en laat dus ongetwijfeld elke gast watertanden. De grootste reden waarom we naar dit hotel zouden gaan? Het versgebakken brood en zoetigheden tijdens het ontbijt.

Barcelona

Meer info vindt je hier

2/

Eten: Barraca
Als de perfecte ligging van dit restaurant je niet overtuigt, dan doen de overheerlijke gerechten dit vast wel. Barraca ligt op het strand van Barceloneta, vlakbij de zee. Het is dus geen verrassing dat alle visgerechten super vers zijn. Het restaurant opende zijn deuren in 2013 en werd meteen gehyped. Dé aanrader op het menu? Hun paella is de trots van het restaurant.

Barcelona

Meer info vind je hier

3/

Shoppen: MUTT Bookshop
Ook al ben je geen boekenwurm, is een bezoekje aan MUTT zeker de moeite waard. MUTT is een inspirerende plaats met pareltjes van visuele illustraties en boeken over design, architectuur, grafisch ontwerp, mode...

Barcelona
Meer info vind je hier

4/

Strand: Pez Vela
Ook een must-visit op het strand van Barceloneta: de Pez Vela beach bar. Deze bar is gelegen aan het bekende W-hotel en beschikt over een terras waar je kan genieten van een lekker hapje, drankje en het uitzicht over het strand van Barcelona. Yes please!

BarcelonaMeer info vind je hier

5/

Bezoeken: Montjuïc
Voor de mooiste uitzicht over Barcelona moet je hier zijn. Op een zonnige dag is het heerlijk om er een gezellige wandeling te maken, en ondertussen wat te genieten van de plaatselijke natuur. De vele parken en tuinen houden je bovendien lekker koel wanneer de temperatuur oploopt.

Barcelona