7 koele hotspots voor hete dagen

Geüpdatet op 16 mei 2019 door Laure Vandendaele
7 koele hotspots voor hete dagen

Het is warm, heel erg warm, en wie niet meteen een praktisch strandje of zwembad in de achtertuin heeft liggen, moet elders verkoeling zoeken.
Dit zijn onze favoriete hotspots waar het met deze temperaturen extra fijn vertoeven is.

LEES OOK: 5 X goed-foute zomeractiviteiten. 

DE KOELAFDELING VAN HET WARENHUIS

koele hotspots warme dagen chanel supermarkt

Op gewone dagen vul je je winkelkarretje hier klappertandend. Op dagen wanneer het kwik de hoogte in schiet is de koelafdeling van de supermarkt the place to be om twee vliegen in één klap te slaan. Terwijl je geniet van de koude omgeving, laad je je karretje vol met vers fruit voor een verfrissende smoothie.

1/

VOETGANGERSTUNNEL IN ANTWERPEN

voetgangerstunnelantwerpen

De iconische Antwerpse voetgangerstunnel verbindt rechter- en linkeroever. In de 572 meter lange tunnel zijn weersomstandigheden onbestaande,  regent het pijpenstelen, dat zit je er lekker droog. Is het tropisch warm dan kan je hier op 31,57 meter onder de grond verkoeling zoeken. Eens op Linkeroever valt er trouwens van alles te beleven: een echt strand, een old skool ijspaleis en een handvol hippe zomerbars.

Klik hier voor meer Linkeroevertips

2/

DE KERK

koele hotspots voor warme dagen sint baafskathedraal gent

Of God een zonneklopper is of niet laten we in het midden. Feit is dat het in het 'Huis van God' - de kerk dus - altijd heerlijk koel is. Wordt het je tijdens het solden shoppen te heet? Wandel dan eens binnen in de Sint-Baafskathedraal. Brand een kaarsje, voel de lichaamstemperatuur zakken en breng nu je er toch bent een bezoekje aan Het Lam Gods.

3/

HET MUSEUM

MuseumSchoneMunstenBrussel

Het is er stil en heerlijk koel. Het museum is dan ook de perfecte plek om aan een aircoloos appartement en de drukte van de oververhitte binnenstad te ontsnappen. Met een fris hoofd en klare kijk kan je weer helemaal genieten van het moois dat de wanden van het museum siert.

4/

DE BIBLIOTHEEK

Bibliotheek

Ook hier is een heerlijk stil en fris. De bibliotheek is dan ook dé uitgelezen plek om een zonneslag te ontlopen. Maak van de gelegenheid gebruik om nog een laatste stapeltje vakantieliteratuur te verzamelen, je weet immers nooit of je sneller dan verwacht aan de rand van een zwembad belandt.

5/

HET SHOPPINGCENTRUM

Shoppingcenter

Toegeven, shoppingcentra zijn vreselijke plaatsen. Het is er vaak over de koppen lopen en de kans bestaat dat je een verbrijzeld voetje overhoudt aan een ongeluk met een buggy met de afmetingen van een 4X4. Toch is het er in de zomer soms verbazend rustig en vooral...koel! Bovendien zijn het nog steeds solden en kan je er nog snel een leuke bikini en luchtige zomerjurk shoppen.

6/

DE FILMZAAL

cinemazaal

Wat gedaan als...je door de hitte (en die verdomde muggen) de slaap niet kan vatten? Dan kan je 1) op een terras verkoelende drankjes gaan drinken tot wanneer de alcohol je in slaap wiegt of 2) naar de laatavond voorstelling in de cinema gaan. Het is er fris, de zeteltjes zacht en gezien de meeste mensen voor optie 1 gaan, vaak rustig.