ELLE voyage: 24 uur feesten in Londen

Geüpdatet op 20 augustus 2019 door ELLE België
ELLE voyage: 24 uur feesten in Londen

Ben je toe aan wat verwennerij en wil je je impulsieve zelf trakteren op een retourtje Londen? Ontdek hier de hipste hotspots!

We hoeven je waarschijnlijk al lang niet meer te zeggen waar je in Londen lekker kan shoppen. Als ELLE-lezeres ken jij ongetwijfeld alle leuke boetiekjes! Kan je wel nog wat hulp gebruiken in het uitkiezen van coole plekjes om winkelpauzes te nemen of wil je liever wat cocktails gaan sippen? Dan ben je aan het juiste adres! ELLE.be wijst je de weg…

LUNCH

Je hebt nog een lange dag (en nacht) voor de boeg en vooral nog heel wat shopwerk. Hoog tijd om je energieniveau te boosten met een gezonde hap bij Hush. Deze populaire plek ligt middenin het bankierskwartier van de stad en je ziet er dan ook een pak zakenlui en fancy folk verschijnen. Op de kaart vind je heerlijke broodjes, knapperige salades, verleidelijke desserts en huisgemaakte limonades - dit allemaal in een trendy kader en aan betaalbare prijzen.

bramble

Hé, je bent op vakantie dus waarom de dag niet meteen goed inzetten met cocktail? Vraag naar een Bramble, een echte Londense klassieker op basis van london dry gin, braamsiroop en citroensap. Ga voor de Bulldog Gin, ‘the new kid on the block’ onder de gins. Deze gin werd in 2007 in New York gelanceerd en heeft ondertussen ook haar weg naar ons land gevonden. In tegenstelling tot de meeste gins, is Bulldog Gin eerder mild van smaak, wat het drankje erg toegankelijk maakt én eindeloos combineerbaar. Naast de typerende jeneverbes, werd het smaakpalet aangevuld met onder andere drakenoog (het kleinere broertje van de lychee), zoethout, citrusvruchten en lavendel. Heerlijk in een cocktail maar minstens even lekker in een simpele gin & tonic, gegarneerd met een lychee of een schijfje pompelmoes. Cheers!

www.hushbrasseries.com

APÉRO

sandersonx

Wie zegt dat shoppen geen sport is? Al dat passen en sleuren is écht wel intensief! Tijd voor een welverdiende break en een nog beter verdiende aperitief in het Sanderson Hotel. Wanneer je de deuren van het hotel binnenwandelt, sta je meteen paf van het interieur, niet verwonderlijk dus dat het een hotspot is onder de locals. Probeer zeker een tafeltje op het mooie binnenterras te pakken te krijgen. Naast een uitgebreide cocktailkaart serveert het Sanderson Hotel ook een hele rits Aziatisch getinte hapjes. Reserveren is een must!

www.morganshotelgroup.com

DINNER

Na al die drankjes is het tijd om je maag nog eens te vullen met wat lekkers. Binnenstappen bij Hoxley & Porter is niet gewoon een restaurantbezoek, maar een ware beleving! De inkomhal is gebouwd rond een oude treinwagon en dezelfde art deco sfeer werd doorgetrokken naar het interieur en de kaart. Hier eet je typisch Engelse kost dus denk wild, geroosterde groenten en puree. Vergeet zeker geen plaatsje te sparen voor een stukje verrukkelijke cheesecake of een klassieke Eaton Mess.

www.hoxleyandporter.co.uk

COCKTAIL

Cocktails drink je nergens zoals bij Sketch, een 18de eeuws pand dat werd omgetoverd tot een van de meest bezienswaardige bars en restaurants van Londen. Afhankelijk van je mood heb je de keuze uit zes verschillende kamers, elk met een eigen thema en volledig gehuld in fantasie en mysterie.

Reserveer een plekje via www.sketch.uk.com.

OVERNACHTEN

Dat ze bij Hoxton Hotel oog voor detail hebben zie je al bij de eerste stap die je binnenzet. Het hotel baadt in een vintage sfeertje en elke kamer werd met zorg ingericht. Wie graag ontbijt in bed heeft, kan haar bestelling ’s avonds achterlaten en de volgende ochtend ligt je ontbijt voor je deur (inbegrepen in de prijs). Wie na een avondje drinken eerder nood heeft aan een hartig ontbijt, kan afzakken naar de retro diner voor een stapel pancakes met spek en ahornsiroop. Mmm…

https://www.hoxtonhotels.com/

(Stagiaire Natalia Tjurina)