10 X preppen voor Pukkelpop

Geüpdatet op 11 januari 2019 door Laure Vandendaele
10 X preppen voor Pukkelpop

PPbeauty

Time flies when you’re having fun, zoveel is zeker. Zo snel zelfs dat we bijna zouden vergeten dat Pukkelpop vandaag alweer van start gaat. En hoewel je het ondertussen wel al mag gaan weten, geven we je nog graag even mee hoe je dat laatste échte festival van de zomer beautygewijs overleeft.  Preppen’ voor Pukkelpop doe je zo!
1.    Voel je (haar)vrij.

Mooi weer betekent: korte mouwen, korte rokjes, kortom, veel bloot. Maak je gedurende het drie dagen durende festival geen zorgen over behaarde benen of oksels door je op voorhand grondig te ontharen. Laat het scheermes links liggen en ga voor het stevige werk: epileren of waxen. Met deze methoden blijven de haartjes langer weg. Wie haarvrij wil zijn, moet (een beetje) pijn lijden.

Maak een afspraak bij Yves Rocher of De Braun Silk-épil 7 SkinSpa is nu beschikbaar in elektrozaken tegen de aanbevolen verkoopprijs van 189,99 euro.

2.    Pak die wenkbrauwen aan

Niets geeft meer karakter aan het gezicht dan een mooi vormgegeven wenkbrauw. Ze liften niet alleen de ogen, verder slagen ze er wonderwel in een instant frisse blik te creëren. En dat is altijd welkom, zeker tijdens festivaldagen waarop je vaak veel te laat in je tent rolt en er weer veel te vroeg door de zon uitgebrand wordt. Vergeet je wenkbrauwen voor vertrek niet te epileren, je zou immers versteld van staan hoe snel die kleine haartjes terug groeien

3.    Scrubben en hydrateren

Aangezien zo’n festivalterrein niet meteen een plek is waar je uitgebreide schoonheidsrituelen kan uitvoeren, is het aangewezen om thuis nog even van de luxe van een badkamer te genieten. Verwijder dode huidcellen door je lichaam van top-tot-teen stevig te scrubben. Hierna voelt de huid lekker zacht en gaat hydraterende bodylotion beter opnemen.

4.    Smeer ‘m

We blijven het tot vervelens toe herhalen: wie buitenkomt, moet smeren. Smeer elk stukje ontblote huid voor je de weide betreedt in met een hydraterende zonnecrème. (factor 30). Wie geen zin heeft om te smeren, kan een beschermende zonnespray over gezicht en lichaam verstuiven.

5.    Goed gelakt

Bij een zomers festival horen zomers gelakte nageltjes. Helaas is de kans dat je mooi gelakte nagels drie dagen festival overleven zo goed als onbestaand. Maar je kan het wel proberen. Breng een basiscoat en daarna twee laagjes lak aan. Geef elke laag voldoende tijd om te drogen, breng bovenop de laatste laag een topcoat aan.
TIP VAN ELLE.be: gebruik een topcoat of nagellak met daarin glitters of pailletten. Die lakjes blijven vaak beter zitten (moeilijk te verwijderen zijn ze dan weer wel), vragen weinig precies lakwerk en staan heel erg zomers tijdens een festival.

6.    Briesje in een flesje

Onmisbaar in het festivaltasje: een hydraterende spray. Zelf spoten we op die heetste dagen van het jaar bus na bus leeg over oververhitte hoofden, plakkerige ledematen en opgezwollen voeten. Zelfs wanneer de temperatuur op de festivalweide niet belachelijk hoog oploopt, zorgt een nevel frisheid meteen voor een proper, verkwikkend gevoel.
TIP VAN ELLE: verstuif vanop een afstand van 30 centimeter op je gezicht om je make-up te fixeren.

Hydra Beauty Essence mist van Chanel - 56,00 (50ml)

7.    Droog wasje

Geen zin om shampoo en conditioner (en een maskertje) mee te sleuren? Dat begrijpen we. Neem een fles droogshampoo mee en trakteer je haren na een dag of twee op een welverdiende opkikker.

8.    BB, baby!

Beslis op voorhand welke make-upspulletjes je wil meenemen en hou het beperkt. Een BB cream mag niet ontbreken, die hydrateert de huid én egaliseert de teint, dagcrème en foundation krijgen drie dagen vrijaf.

9. Kopzorgen

Zo’n festival kan wel eens nefast zijn voor je lange, losse lokken. Ga daarom voor een trendy boho opsteekkapsel met vlechtjes. Bespaart je kopzorgen en levert bij het losmaken op dag drie nonchalante, golvende lokken op. Speldje, bloemenkransje of sjaaltje in het haar en klaar!

Kapselinspiratie 1
Kapselinspiratie 2
Kapselinspiratie 3
Kapselinspiratie 4

10.    Poetsdoekjes

Omdat ‘iets’ in een geval als dit beter is dan ‘niets’, is het tijdens een festival toegestaan om je make-up enkel met ontschminkingsdoekjes te verwijderen. De vochtige doekjes verwijderen slechts 70 procent van je make-up maar ach, tijdens een muziekfestival mag het wel een beetje meer rock ’n roll! Edoch, thuis weer mooi reinigen, tonen, exfoliëren en smeren hoor!