How to: de perfecte koffer pakken

Geüpdatet op 10 juli 2014 door ELLE België
How to: de perfecte koffer pakken

"Inpakken en wegwezen!" Deze luilekkere gedachte klinkt niet bekend in de oren van de fashionista's. Je koffer maken voor je welverdiende vakantie staat gelijk aan hevige paniekaanvallen en het overhoop gooien van je kleerkast. Dit proces vermijden, is helaas onbegonnen werk, maar wij geven je wel enkele handige tips om de pijn te verzachten.

1/

1. Grote flessen shampoo en conditioner zijn zwaar en nemen veel ruimte in beslag. Op reis heb je vaak geen hele fles nodig, probeer daarom je grote flessen te verdelen in kleine flacons.

Neem plastieken zakken mee. Ze wegen niets en zijn enorm handig voor je vuile was of je flessen shampoo en conditioner in te verpakken.

 

2/

2. Er kan meer in je koffer dan je denkt. Rol je kleren op in plaats van ze op te plooien. Zo creëer je plaats en vermijd je kreuken in je kleding.

Los plaatsgebrek op door vacuüm te verpakken. Dit kan soms een halve koffer schelen!

3/

3. Stop je sokken in je schoenen zodat je alle lege ruimtes in je koffer benut. De vorm van je schoenen blijft zo ook beter bewaard.

4/

4. Trek je halsketting door een rietje en vermijd de uitputtende strijd met verstrengelde kettingen of armbanden.

reis tip 4

5/

5. Gooi die haarnetjes van het hotel niet weg, maar doe ze rond je vuile schoenen zodat de rest van je kleding proper blijft.

tip

6/

6. Mix and match: neem outfits mee waar je verschillende combinaties mee kan maken, zo neem je minder kleren mee, maar draag je elke dag toch iets nieuws. Neem accessoires mee: een statement ketting fleurt een simpele outfit meteen op.

7/

7. Pak je grootste items, zoals je jas en je oversized zonnehoed, niet in, maar draag ze tijdens je vertrek. Elizabeth Olsen heeft deze tip al volledig onder de knie!

8/

8. Niet echt een tip voor je koffer, maar wel zeer nuttig: zorg voor een  overlevingskit tijdens urenlange autoritten met daarin gsm opladers, hoofdtelefoons, een slaapmasker, een opblaasbaar nekkussen, snoep en een instant filmcamera (voor de auto selfies)

Happy trip!

(Stagiaire Elisabeth Devue)