SOS Solden: 10 tips om de wintersolden te overleven

Geüpdatet op 3 Januari 2019 door ELLE België
SOS Solden: 10 tips om de wintersolden te overleven

De wintersolden zijn van start gegaan, de perfecte uitvlucht om je rekening nog maar eens te plunderen. Vergis je echter niet, ze zijn niet altijd even gezellig: in de koopjeswildernis is het ieder voor zich. Wij geven 10 nuttige tips om de solden heelhuids door te komen.

1. Vermijd lange wachtrijen aan de paskamers: kleed je in een makkelijk wit of zwart topje zodat je voor de spiegel in de winkel je bovenstukken kan passen in plaats van aan te schuiven.

2. Neem voor je vertrek een kijkje in je kleerkast en schrijf op wat je echt nodig hebt, zodat je doelgericht kan shoppen.

3. Voor je al die nieuwe items verwelkomt, moet je eerst plaats maken in je kast. Ruim je kleerkast op en geef de dingen die je niet meer draagt weg of verkoop ze via facebook of een online shopapplicatie.

4. Zoek op voorhand de meer unieke en/of duurdere winkels op: dit zijn immers de winkels waar je de beste koopjes doet. Maak tijdens het seizoen een lijst met de stukken die je niet kon kopen omdat ze net iets te duur waren.

5. Kom op tijd! Tijdens de solden is het koppenlopen dus je zal zeker een hele dag kunnen gebruiken. De populaire winkels zijn in de namiddag meestal razend druk, dus plan dit 's morgens of tegen de avond.

6. Neem vrienden mee waarop je kan vertrouwen, zij zullen eerlijk zeggen of je billen niet te dik zijn in die ene rok. Laat je -zagend- vriendje thuis. Hij begrijpt je excentrieke, modebewuste kledingsmaak niet.

7. Beperk je gezelschap tot 2 à 3 man, met dezelfde kledingsmaak als jou, zodat je niet onnodig winkels moet binnenstappen die je niet interesseren.

8. Wees voorbereid. Draag comfortabele schoenen, je zal immers een hele tijd heen en weer moeten slenteren en neem een flesje water mee tegen de dorst. Zoek je de perfecte schoenen onder je nieuwe zomerjurk ,neem de jurk dan mee zodat je zeker bent van je combinatie.

9. Beginnen je handen al te zweten bij de gedachte aan die drukte, blijf dan thuis en shop online. Veel winkels bieden dezelfde, en soms zelfs betere, koopjes aan op hun websites.

10. Las op tijd een rustpauze in. Shoppen is vermoeiender als je denkt, om nog maar te zwijgen over de frustraties die er bij komen. Ontspannen in een gezellige bar tussen het shoppen door is een must.

(stagiaire Elisabeth Devue)