Vergeet sneakers, deze 5 laarzen veroveren het najaar

Geüpdatet op 20 oktober 2021 door Lore Ginneberge
Vergeet sneakers, deze 5 laarzen veroveren het najaar Imaxtree

Betekent najaar 2021 officieel het einde van de sneaker? De Fashion Weeks lieten zien dat het tijd is voor verandering. Ander en beter, zoals ze zeggen, en dat zijn in dit geval laarzen.

Voor wie de afgelopen tijd geleefd heeft in sneakers hebben we slecht nieuws. Als het van fashionista's en designers afhangt, zeggen we voorlopig vaarwel tegen het meest comfortabele mode-item van de laatste twee jaar. Met gemengde gevoelens nemen we afscheid van dad sneakers, witte tennisschoenen en kleurrijke baskets. Maar geen paniek, er staan heel wat andere schoenen te wachten om herontdekt te worden. Wat dacht je van dijlaarzen, combat boots of cowboylaarsjes? Je hebt het begrepen: de laars is de schoen van komend seizoen:

Laarzen met dierenprint

slangenprint laarzen schoenen

Hoewel de klassieke zwarte enkellaarsjes het nog steeds goed doen, vinden we deze opvallende laarzen met slangenprint of in (faux) crocoleer een pak leuker. Draag jouw XXL-paar onder je monochrome outfit met een statement handtas, en je hebt de perfecte herfstlook.

Onze favorieten

paris texas laarsjes
Blauwe laarzen met slangenprint, Paris Texas, €465

Shop hier

laarsjes topshop herfst schoenen
Blauwe leren laarsjes, Topshop, €125

Shop hier

by far laarzen
Laarzen met slangenstructuur, By Far, €460

Shop hier

Combat boots

combats herfst shop

Stoere sneakers maken plaats voor stijlvolle combats. Even comfortabel en helemaal van nu, vooral onder een lange jurk of stijlvol kostuum. Bovendien krijgen de klassieke Dr. Martens high fashion-concurrentie van Prada, Chloé en Valentino. Of wat dacht je van deze Gucci's?

Onze favorieten

gucci combat boots
Combat boots met steentjes, Gucci, €890

Shop hier

stories laarzen
Zwarte veterlaarsjes, & Other Stories, €179

Shop hier

Knielaarzen

knielaarzen herfst shopping

Is er iets chiquer dan torenhoge laarzen? Volgens ons alvast niet. En dan hebben we het niet over de haklengte, maar wel over laarzen die tot aan je knieën reiken. Elegant onder een lange mantel of over een smalle jeans, en je benen lijken meteen dubbel zo lang.

Onze favorieten

 

saint_laurent
hoge laarzen, Saint Laurent, €1295

Shop hier

Beige knielaarzen, Pull&Bear, €82,9

Shop hier

Cowboy boots

cowboy laarzen shop

De Westernwind is nog niet gaan liggen, zo blijkt. Berg je cowboylaarsjes dus nog niet op, maar combineer ze deze herfst met blote benen of met je oversized pak. Very najaar 2020.

Onze favorieten

sacha
Cowboylaarzen, Sacha, €146,99

Shop hier

anine bing schoenen
Laarsjes met studs, Anine Bing, €988

Shop hier

Witte laarsjes

witte laarzen herfst trend schoenen

Het is een categorie apart, deze witte laarsjes. Terwijl ze voorheen geassocieerd werden met gogo-danseressen, hebben ze de laatste jaren een plaatsje in de kast van iedere fashionista weten te veroveren. Het witte leder maakt je benen optisch bruiner, licht je outfit op en geeft ontzettend goed op foto. Geen wonder dat we overal witte boots spotten op de Fashion Weeks!

Onze favoriet

laarsjes
Witte laarsjes, Acne, €500

Shop hier

monki schoenen
Witte enkellaarzen, Monki, €44

Shop hier

margiela laarzen
Tabi boots, Maison Margiela, €720