Catwalk inspiratie: dit zijn de 10 grote trends voor 2020

Gepubliceerd op 2 oktober 2019 door Lore Ginneberge
Catwalk inspiratie: dit zijn de 10 grote trends voor 2020

Nu de catwalks voor lente/zomer 2020 nog fris in het geheugen zitten, blikken we graag vooruit op de grote trends voor volgend seizoen.

1. Schapenboutmouwen

Heel erg dramatisch, deze va-va-voom mouwen. Oorspronkelijk uit de negentiende eeuw, kregen ze een hedendaagse update bij Giambattista Valli, Chanel en co.

trends lente 2020 catwalk
Alexander McQueen / Giambattista Valli / Chanel

2. Ingesnoerd

Mag het wat strakker? Om de overdaad aan volumineuze jurken (zie 9.) te counteren, zijn er minstens evenveel silhouetten met ingesnoerde middel. Romantisch, retro ( vooral bij Gucci) en ultravrouwelijk, de taille wordt weer getoond!

riem
Alexander McQueen / Gucci / Burberry

3. Hoedje op

De Milanese catwalks toonden een waaier aan stijlvolle hoofddeksels, waarbij vooral deze vissershoedjes onze aandacht trokken. De zusjes Hadid komen er in elk geval wonderwel mee weg.

hoeden petjes trends 2020
Prada / Alberta Ferretti / Fendi

4. Vederlicht leder

Leder enkel voor de winter? Dankzij de nieuwste technieken wordt ademend (plantaardig) leer een luchtig voorjaarsstofje. Ons hoor je niet klagen.

leder trend shopping
Kenzo / Hermès / Loewe

5. Into the wild

Ontwerpers halen inspiratie uit cultuur en natuur, wat zich vertaalt in grootse prints. Christian Wijnants verdiept zich in de Afrikaanse heritage, terwijl Valentino exotischer oorden aandeed. En dan was er nog Marni, bij wie cultuur en natuur mooi samenkomen in geschilderde bloemenprints. Of hoe je via Europese catwalks een reis rond de wereld maakt.

Christian Wijnants / Maison Valentino / Marni

6. Afgekleurd

De catwalks leken verdeeld tussen enerzijds neonkleuren en anderzijds deze afgewassen sorbettinten. Citroen of pistache, what's your flavor?

kleuren trends 2020
Emporio Armani / Rochas / Lacoste

7. Broderie

Sinds Maria Grazia Chiuri haar fameuze see through-jurken met broderiëen lanceerde, is deze techniek weer helemaal terug. Designers (en vooral naaisters) krijgen hiermee de kans om hun savoir-faire in de verf te zetten.

broderie trend 2020
Givenchy / Dior / Maison Valentino

8. Sterke schouders

Powerdressing is terug, al is de trend nooit helemaal verdwenen. Demna Gvasalia bouwde er zijn hele Balenciaga-collectie op voort, maar ook bij Versace en Pyer Moss konden we een stel sterke schouders spotten.

schouders kostuum powerdressing
Balenciaga / Versace / Pyer Moss

 

9. Victoriaanse vrouwen

Volgende lente wordt nog steeds de romantische kaart getrokken. Deze modellen in volumineuze laagjesjurken lijken zo uit het Victoriaanse tijdperk gestapt, minus de gekorsetteerde taille, want in 2020 gaan schoonheid en comfort hand in hand.

volume jurken
Olivier Theyskens / Erdem / Simone Rocha

10. Sixties bloemetjes

Om luidkeels te verkondigen dat "de jaren zestig terug zijn!" is het nog een beetje vroeg, maar we kunnen je al wel zeggen dat de bloemenprints van toen een ware comeback maken.

bloemen trends
Fendi / Carolina Herrera / Marc Jacobs