Breaking: dit wordt de volgende design collab van H&M

Geüpdatet op 14 Juli 2017 door Isabelle Vander Heyde
Breaking: dit wordt de volgende design collab van H&M

Na maanden van speculeren en gissen rolde het verlossende persbericht zojuist onze mailbox binnen: dit najaar brengt H&M een design collab in samenwerking met Erdem!

Het Londense modehuis van designer Erdem Moralioglu staat bekend om haar dark romance stijl. Zwierige jurken, Victoriaanse invloeden, zware bloemenprints en sexy silhouetten zijn er het sleutelwoord. Wij kunnen persoonlijk geen show van het label bijwonen zònder er spontaan een gedicht bij te bedenken. Draagbare poëzie met een donker randje: zo zouden wij de ontwerpen van de Brit beschrijven. Extra leuk aan deze collab is dat er meteen nòg een wereldberoemde artiest bij wordt gehaald: niemand minder dan regisseur Baz Luhrmann, bekend om zijn theatrale en fantasierijke films als Moulin Rouge en Romeo + Juliet, zal de storytelling van het hele project op zich nemen, en daar krijgen we nu alvast een voorproefje van:

Bloemenjurk: check! Luipaardmantel: check! Pyjamalooks: check en check! Herenkostuum: driedubbel check! Het is trouwens de allereerste keer dat de designer zich ook tot mannen richt, tot nu toe maakte hij enkel ontwerpen voor een vrouwelijk publiek.

Erdem gelooft in de kracht van schoonheid, het verkennen van historische referenties en persoonlijke verhalen in elk stuk dat hij maakt. Voor ERDEM x H&M zal hij de ontwerpthema's uit enkele van zijn meest gevierde collecties reflecteren en herinterpreteren. Ze spelen met de prints, stoffen en het delicate vakmanschap die zijn naam hebben gemaakt,” zo luidt het officiële persbericht.

De collectie ligt vanaf 2 november in de rekken. Laat. Het. Aftellen.Beginnen!