Breaking: dit wordt de volgende design collab van H&M

Gepubliceerd op 14 januari 2021 door Lore Ginneberge
Breaking: dit wordt de volgende design collab van H&MH&M

Na lang wachten werd pas bekendgemaakt welke designer met H&M in zee gaat. De design collab van dit jaar is voor...Simone Rocha! Bekijk hier de eerste beelden.

In ongewone tijden helpt het om vast te kunnen houden aan tradities. Dat heeft ook H&M begrepen, want zoals elk jaar komt de Zweedse kledingketen met een bijzondere designersamenwerking. Eerder kwamen daar al iconische stuks uit in samenwerking met Kenzo, Margiela of vorig jaar met Giambattista Valli. Voor 2021 kiest H&M voor de Londense modeontwerpster Simone Rocha. De Simone Rocha x H&M-collectie zal naast heren- en kinderkleding ook Rocha's signature womenswear omvatten. Het is meteen ook de eerste keer dat Simone Rocha een collectie aanbiedt voor de hele familie.

De collectie belooft vrij uitgebreid te worden, met speciale stuks als tulejurken en pakken, maar ook met casual T-shirts, accessoires en jassen. Onmisbaar zijn natuurlijk Rocha's kenmerkende fonkelende juwelen en parelschoenen, twee items die ongetwijfeld in no-time zullen uitverkopen.

collab h&m simone rocha
H&M

Inspiratie voor de samenwerking haalt Simone Rocha uit haar belangrijkste collecties tot nog toe. Denk tartan, kralen, bloemen, roze, rood en op maat gemaakte items, speciaal voor deze samenwerking in house ontwikkeld. Rocha nam tijdens het samenstellen van deze collectie de tijd om te reflecteren op het archief van haar merk, het doorkammen van haar vroegere collecties en het zorgvuldig herwerken van haar persoonlijke favorieten.

collab h&m simone rocha
H&M

De collectie, die begin maart in de winkels en online wordt uitgebracht, viert ook een decennium van het Simone Rocha label - een grote prestatie voor een onafhankelijk Londens merk. Rocha's label wordt geprezen voor de kracht van zijn visie - en een consistentie die door elk nieuw kledingstuk heen loopt. "Ik ben zo blij om samen met H&M te werken aan deze zeer speciale collectie. Het is echt een viering van de signatuur van mijn merk en de invloeden die mij hebben gevormd. Als ontwerper en als klant ben ik zo'n fan van het H&M-samenwerkingsconcept. Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons - het is zo'n geweldige lijst van alumni om deel van uit te maken", aldus de ontwerpster.

De volledige collectie ligt vanaf 11 maart in de (online) rekken. Laat het aftellen beginnen!