Breaking: dit wordt de volgende designer collab van H&M

Gepubliceerd op 22 februari 2023 door Lore Ginneberge
Breaking: dit wordt de volgende designer collab van H&M

Na lang wachten werd pas bekendgemaakt welke designer met H&M in zee gaat. De designer collab van dit jaar is met...Mugler!

De designer collab van H&M voor 2023

"H&M kondigt met trots aan dat haar volgende designersamenwerking met het huis Mugler zal zijn. De Mugler H&M collectie, gemaakt onder leiding van Mugler's creatief directeur Casey Cadwallader, zal de unieke en levendige geest van Mugler weerspiegelen. De collectie zal in het voorjaar van 2023 online en in geselecteerde winkels verkrijgbaar zijn", aldus het persstatement van de Zweedse kledingketen.

H&M collab designer Mulger
Getty Images

H&M's geschiedenis van samenwerkingen met ontwerpers is legendarisch en baanbrekend. Al bijna twee decennia lang democratiseert H&M high-fashion door een wereldwijd publiek de kans te bieden om bijzondere stukken van high-end designers te bezitten.

Wat kunnen we verwachten van H&M x Mugler?

Sinds 2017 is modehuis Mugler in de creatieve handen van de Amerikaanse ontwerper Casey Cadwallader. De creatief directeur toonde zijn debuutcollectie in 2018 en borduurt sindsdien verder op de codes van het huis van de vorig jaar overleden Thierry Mugler. Denk verleidelijke stoffen als leder en kant, sexy cut-outs en heel veel zwart, maar ook architecturale vormen en gewaagde volumes.

Mugler FW22 - Launchmetrics Spotlight
Mugler FW22 - Launchmetrics Spotlight

"Ik onderzoek alles, van de vorm van een autospatbord dat me doet denken aan de vorm van een jurk, tot moderne kunst en antiquiteiten. Ik bekijk veel veilingen en eindig met een soort moodboard met al die verschillende dingen waartoe ik me persoonlijk aangetrokken voel en op de een of andere manier bepaalt dat de print of het materiaal van het seizoen," aldus Cadwallader in een interview met WWD in 2022.

Hoe Cadwallader zijn couture-invloeden en sexy silhouetten zal vertalen naar het toegankelijkere DNA van H&M? Daarop is het nog even wachten, want er zijn voorlopig geen teasers gelost. De volledige collectie ligt dit voorjaar in de (online) rekken. Laat het aftellen beginnen!