ELLE voyage: 8 weekendjes onder 250€

Geüpdatet op 11 januari 2019 door ELLE België
ELLE voyage: 8 weekendjes onder 250€

weekendjes wegNood om even aan je hectische leventje te ontsnappen? Geen zin in schreeuwerige feestvakanties? Niet te ver, niet te duur: het hoeven niet altijd exotische oorden te zijn. Onze leuke tips voor een weekendje uitwaaien aan een zachte prijsje: 

1/

De Blanke Top, Cadzand

blanketop-home-exterieur

Het Nederlandse Cadzand, de rustige buurvrouw van Knokke, heeft alles om je een geslaagd weekend op te leveren. Rustiger, maar ook wilder: de stranden zijn er breder, geen flatgebouw te bekennen, geen luidruchtige bars,… Hier kom je om te genieten van de natuur en om eens écht goed uit te rusten.

De Blanke Top torent vanop een duin boven de het strand. Het hotel werd onlangs volledig gerenoveerd en biedt je, naast de pracht en praal van het strand, ontspannende behandelingen in haar privéspa.

Vanaf 144 euro per persoon voor twee nachten in half pension.

2/

Le Clos de l’Abbaye, Cluny

vacances

Mystiekere sferen vind je in Cluny, een dorpje in de Franse Bourgogne dat vooral bekend is om haar Middeleeuwse abdij. Een historisch sfeertje dus, overgoten door de beste wijnen…

Waar? Het gastenverblijf werd in de 18de eeuw gebouwd binnen de muren van het oorspronkelijke klooster. Je vindt er drie kamers, waaronder een suite voor vier personen en een familiekamer voor vijf. Waarom gaan? Je hebt er een prachtig zicht op de abdij, bent er op wandelafstand van prachtige dorpjes en kan er gewoon niét op een slechte wijn stoten. Let’s drink to that!

Vanaf 70 euro per persoon voor twee nachten, inclusief ontbijt.

3/

Le Vélocipède, Saint-Valéry-sur-Somme

chambre-1-8-41

Onderschat ook de charmes van de Noord-Franse kustlijn niet. De baai van de Somme biedt een grijs/groene kleurenpracht die nog geen enkele wandelaar onverschillig liet. En dat op slechts twee uur en half rijden van Brussel!

Le Vélocipède huist in een voormalige fietsenwinkel, op 50 meter van het water. De Bed & Breakfast is eenvoudig, maar ultra gezellig en comfortabel. Je kan op het enorme dakterras terecht voor een magisch zicht op de omliggende kerkjes. Op het gelijkvloers vind je een bistro, waar je voor 32 euro van een heerlijk diner bij kaarslicht geniet.

Vanaf 178 euro per persoon voor 2 nachten, inclusief ontbijt.

4/

The Reading Rooms, Margate

Capture-d’écran-2014-06-23-à-14.31.37

In de 18de eeuw was het Zuid-Engelse Margate (op drie uur rijden van Brussel) dé absolute place to be voor onze Britse vrienden. Vandaag wint het kuststadje haar oude glorie terug als het mekka van vintage. Hier slenter je gemakkelijk een weekend lang van antiquair naar tweedehands shop. Sinds twee jaar vind je er ook het Turner Temporary Gallery, een centrum voor hedendaagse kust dat steeds meer aan prestige wint.

The Reading Rooms is een vintage boetiek-hotel, volledig ingericht volgens de klassieke, Engelse normen. De plek blijkt trouwens fel gegeerd als achtergrond voor modeshoots. Na een uitputtende dag (en al even uitputtend bezoekje aan Lifeboat, de lokale pub), kruip je er met een goed boek onder de dekens –dat op de harmonieuze tonen van een knetterend haardvuur

Vanaf 117 euro per persoon voor twee nachten, ontbijt inbegrepen.

5/

Grand Hôtel Bellevue, De Haan

Bellevue-au-Coq

Vakantie in eigen land in de mooiste kuststad van België: De Haan, dat in de Belle Epoque uit de grond werd gestampt…

… en nog steeds van dat roemrijke verleden getuigt. Het Grand Hôtel Bellevue was één van de eerste gebouwen in het dorp. Onder haar beroemde gasten onder andere Albert Einstein, die er maandenlang verbleef tijdens de jaren twintig en dertig. Enkele jaren geleden werd het hotel van kelder tot zolder gerenoveerd en kreeg onlangs haar vierde ster toegekend.

Extra aantrekkelijk: het heerlijke restaurant, door een muur van flessen wijn van de hypermoderne keuken gescheiden.

Vanaf 140 euro per persoon voor twee nachten, inclusief ontbijt.

6/

Domaine de Murtoli, Corsica

corse

En waarom niet even ontsnappen naar Corsica? Clint Eastwood verblijft er ’s zomers in zijn favoriete domein: Murtoli. Compleet onbetaalbaar, behalve in april: dan betaal je 280 euro per nacht voor twee personen. In mei kom je er met 400 euro de nacht vanaf, de helft van de prijs tijdens het drukke zomerseizoen. Ryanair verzorgt elke werkdag vluchten op het naburige Figari. Waag je kans, betaal je net niet blauw en geniet van een exotisch weekend.

7/

La Maison Douce, île de Ré 

ile de re

Toegegeven, dit ligt al iets verder, maar de Bretoense eilanden worden naar onze mening gewoon te vaak onderschat. De woeste zee, enorme zandstranden, een visserscultuur die al decennialang dezelfde is, pittoreske dorpen: een paradijs voor wandelaars én zeilers!

In het laagseizoen vlieg je elke maandag en vrijdag tussen Charleroi en La Rochelle. Daarna rij je met een huurauto de brug over naar het eiland.

La Maison Douce bevindt zich op het île de Ré, op 300 meter van de Saint-Martin haven. Een idyllisch uitgangspunt. Vanaf 120 euro per persoon voor 2 nachten, ontbijt aan 15 euro.

8/

L’Auberge de la Grenouillère, au Touquet

Huttes-La-Grenouillère

Het dorpje Madelaine-sous-Montreuil en de Touquet stranden liggen op amper drie uur rijden van Brussel. Het decor? Een klein Ierland, met pittoreske, witte huisjes die door de jaren heen hun strooien dak zijn verloren…

Een lot dat ook het dak van La Grenouillère was beschoren, al baad je er toch in luxe. De plek is even bekend voor haar kamers als haar keuken: sterrenchef Alexander Gauthier (dit jaar in de top 3 van Frankrijk!) werkt er in een open zaal onder de bewonderende blik van zijn gasten.

Het decor: hutten met privéterras en grote glazen ramen, je hebt de indruk in volle natuur te slapen. Extra punten voor de badkamers, enorm en volledig uitgerust met kaarsen en essentiële oliën: relaxatie verzekerd!

Vanaf 250 euro per persoon voor twee nachten, ontbijt aan 22,50 euro.

(Via ELLE Belgique)