Dit is de favoriete zonnecrème van tennissers op Roland-Garros

Gepubliceerd op 22 mei 2024 door ELLE Partner
Dit is de favoriete zonnecrème van tennissers op Roland-Garros © Isdin

Dermatologen wereldwijd zijn het er unaniem over eens: het beste huidverzorgingsmiddel is SPF. Zonnecrème smeer je best meermaals daags, zeker wanneer de zon schijnt en zéker wanneer je buiten sport. Dit niet enkel om vroegtijdige tekenen van huidveroudering tegen te gaan - want ja, de zon veroorzaakt rimpels - maar ook om jezelf te beschermen tegen huidkanker. Om meer bewustzijn te creëren rond de schadelijke gevolgen van de zon en het belang van zonnecrème te benadrukken bij zowel tennissers als tennisliefhebbers slaat ISDIN de handen in elkaar met het legendarische tennistoernooi Roland-Garros.

Zo mag ISDIN zich de officiële zonnecrème van Roland-Garros noemen en biedt het merk tijdens het toernooi dermatologisch advies aan spelers. Maar dat is niet alles: de twee stelden samen een gedetailleerd actieplan op met als doel professionele atleten en jonge tennissers te informeren over de risico’s van blootstelling aan de zon en het belang van zonnecrème.

Juan Naya, CEO van ISDIN, zegt over de samenwerking: "Deze samenwerking met een prestigieus evenement als Roland-Garros markeert een belangrijke mijlpaal voor ons. Het biedt ons de mogelijkheid om onze inspanningen te versterken in meer bewustwording over de schadelijke effecten van de zon op de huid en de essentiële rol van zonnebrandcrème. Ons ultieme doel is het wereldwijd uitroeien van huidkanker, en deze samenwerking brengt ons weer een stap dichterbij."

Dermatologische expertise

ISDIN staat sinds 1975 bekend om zijn geavanceerde formules en innovatieve texturen, samengesteld in nauwe samenwerking met dermatologen en apothekers. De producten van het merk worden daarenboven verantwoord geproduceerd in het B Corp-gecertificeerd laboratorium van ISDIN in Spanje. Ze werken ten slotte huidverbeterend, zijn vrij van minerale oliën, en zijn hypoallergeen met een optimale tolerantie. Kortom: ze doen veel meer dan een doorsnee huidverzorgingsproduct uit de drogisterij. Dat geldt trouwens ook voor de laatste innovatie van het merk, de Fusion Water Magic Glow SPF30.

FusionWater Magic Glow SPF30

De nieuwste zonnecrème van ISDIN doet immers meer dan alleen het gezicht beschermen tegen de zon, hij hydrateert de huid ook diepgaand en zorgt daarbij voor een natuurlijke glow. De ultralichte crème smelt als het ware in de huid en wordt meteen opgenomen. Dankzij de 5 Star Daily Protection zonnefilters biedt de zonnebrand een hoge uv-bescherming tegen zowel UVB/UVA als blauw licht. Het product is bovendien oliebestendig, irriteert de ogen niet en is geschikt voor alle huidtypes. Als kers op de taart verlengt de Fusion Water Magic Glow SPF30 je natuurlijk gebruinde teint voor een extra lange zomerse glow. En dat is wat we allemaal willen, toch?

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met ISDIN.

LIRE AUSSI :

Gerichte behandelingen tegen haartuitval

Apero met Lisa Ifi: "je leven verandert compleet als je anders durft te zijn"

6 alternatieven voor de populaire adidas Samba sneakers