6 alternatieven voor de populaire adidas Samba sneakers

Geüpdatet op 25 juli 2024 door Noemi Dell'Aira en Lore Ginneberge
6 alternatieven voor de populaire adidas Samba sneakers Launchmetrics Spotlight

Nu iedereen van je buurvrouw tot de barista rondloopt op adidas Samba's, is het hoog tijd om je sneaker-game te verfrissen. Deze merken bieden geweldige alternatieven.

Toe aan een nieuwe sneaker in je garderobe zonder het zoveelste paar Samba of Gazelles? Deze kleurrijke low-top sneakers zijn niet alleen perfect voor de zomer, maar wil je ook daarna nog blijven dragen. Maak je klaar om je sneakercollectie een stijlvolle upgrade te geven. Hier zijn zes paar schoenen die de Samba-saturatie tegengaan.

1. tb.490 van Alohas

Opgericht in Hawaï in 2015, begon het merk Alohas haar avontuur door de espadrille, een iconische zomerschoen uit Spanje, opnieuw uit te vinden. Sindsdien heeft het merk zich niet meer beperkt tot zomercollecties en kan je er het hele jaar door schoenen en kleding scoren. De sneakers van dit merk winnen aan populariteit op sociale media, want ze vallen op door de vele kleuren die elke outfit cachet geven. Onze ultieme crush? De tb.490 in oranje en paars! Maar ze zijn ook beschikbaar in geel, rood, roze, beige, en zelfs in zilver.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DELFINA VALDÉS. (@delfainn)

2. De SL 72 van adidas

Net wanneer we lichtjes uitgekeken zijn op de Samba's en Gazelle's, levert adidas een nieuwe sneaker met groot hype-potentieel. Trendsetters wereldwijd worden namelijk steeds vaker gespot met de SL 72, een retro sneaker met heel wat kleuropties. Suki Waterhouse koos bijvoorbeeld voor een geel-blauw paar SL 72 sneakers op Coachella, gedragen met een denim short en panty's. Ook Bella Hadid en Emili Sindlev zijn al met dit model gespot, dus je weet dat het een grote hit in wording is. Snel zijn is de boodschap, want we voorspellen sold-out winkelschappen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@doseofsuki)

3. Modelo ’70 van Saye

De Saye Modelo '70 sneakers zijn geïnspireerd op een klassiek retro silhouet en combineren ethiek en esthetiek met flair. Deze unisex sneakers zijn gemaakt van zacht vegan suède en Napa van maïs, materialen die comfort en milieubewustzijn combineren. De binnenkant is net zo verfijnd, met zacht bamboe en gerecycled PET, afkomstig van post-consumer plastic. De binnenzolen zijn gemaakt van gerecycled polyurethaan, afkomstig van resten van een matrasfabriek. Voor elk verkocht paar financiert Saye de aanplant van twee bomen, waarmee hun inzet voor herbebossing wordt versterkt. We love!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carol Morais (@cazevedor)

4. Cortez van Nike

De Nike Cortez, voor het eerst geïntroduceerd tijdens de Olympische Spelen van München in 1972, blijft meer dan 50 jaar na de creatie een duurzaam icoon van de sneakercultuur. De sneaker, die als eerste het beroemde "swoosh" logo introduceerde, werd oorspronkelijk Aztec genoemd voordat het zijn huidige naam kreeg ter ere van Hernán Cortés, de Spaanse veroveraar. Zijn bekendheid explodeerde in 1994 toen Tom Hanks ze droeg in de cultfilm "Forrest Gump". Herkenbaar aan hun eenvoudige maar elegante ontwerp, zijn de Cortez door de decennia heen een mode-must-have geworden, gedragen door beroemdheden zoals Farrah Fawcett in de jaren '70, en recentelijk door stijliconen zoals Alexa Chung, Emily Ratajkowski en Kristen Stewart.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

5. Mexico 66 van Onitsuka Tiger

De Mexico 66 staat al een tijdje op de wishlist van heel wat fashionista's. Afgelopen zomer kon je ze vooral het zwart met gele model al spotten in streetstyle looks, maar vandaag doen de vele andere colorways van Onitsuka Tiger's bestseller het steeds beter. Een absolute must-have voor degenen die het hele jaar door op sneakers leven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Common Ace™ (@commonace)

6. De Elan van Gola

Op zoek naar een ander alternatief voor de adidas Samba? De Élan collectie van Gola blijkt een must-have te zijn om je zomeroutfits op te fleuren met een uitgesproken vintage touch. Deze moderne herinterpretatie van het iconische 'Harrier' model combineert casual comfort met een retrostijl uit de jaren '60. Pair ze met een romantische lange rok of een baggy jeans... Maar probeer eerst je maat te scoren, want Gola is ontzettend gewild.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gola Classics (@golaclassics)

Shop onze selectie trending sneakers

1
adidas
SL 72 sneakers in bordeaux en geel
SHOP HIER
2
Alohas
tb.490 Rife Orange
SHOP HIER
Mexico 66 SD Sneakers
3
Onitsuka Tiger
Mexico 66 SD Sneakers
SHOP HIER
4
Nike
Cortez sneakers in rood en wit
SHOP HIER
5
Gola
Harrier Sneakers
SHOP HIER
6
Saye
Modelo '70 Sneakers
SHOP HIER