Deze collectie is het geheim van fashionista’s voor warme, stijlvolle winteroutfits

Geüpdatet op 19 december 2023 door Lore Ginneberge
Deze collectie is het geheim van fashionista’s voor warme, stijlvolle winteroutfits Launchmetrics Spotlight

De trends in Stockholm, Berlijn of Londen mogen er dan ietsje anders uitzien, onder de laagjes van modieuze winteroutfits schuilt een gedeeld geheim: Heattech thermokleding. Hoe vond deze 'onsexy' categorie z'n weg naar de kasten van fashion girls?

Thermische kleding is misschien wel de snelst groeiende én meest onzichtbare trend tegelijk. En daar zit de Heattech-technologie van Uniqlo voor iets tussen. Tijdens Paris Fashion Week voor herfst/winter 2023-24 werd een enquête uitgevoerd onder modeprofessionals, waaruit bleek dat meer dan de helft (51.2%) van hen Heattech droeg. Ook Google toont een snelle stijging van zoekopdrachten naar 'Heattech' wereldwijd. Deze thermische Uniqlo-collectie transformeerde twee decennia geleden al de manier waarop we ons warm houden en inspireerde sindsdien ketens en luxemerken om te focussen op een van de meest functionele categorieën in de mode.

Een onzichtbare revolutie in warmte

Het steeds groeiende Heattech-aanbod van Uniqlo is het resultaat van 20 jaar verfijning en innovatie. Yuki Katsuta, Uniqlo's Head of Research & Design, spreekt over een filosofie die tegen de stroom ingaat. Waar de wereld dikker en zwaarder ging, koos Heattech voor licht en effectief. Dit was niet enkel een technologische sprong, maar ook een stilistische zet die wintersilhouetten transformeerde.

De technologie van het Japanse merk biedt warmte zonder volume door een laag lucht tussen de vezels te creëren die warmte vasthoudt. Gemaakt van een mix van polyester, acryl en rayon, absorbeert het materiaal lichaamsvocht en zet dit om in warmte, terwijl de ultrafijne vezels zorgen voor lichtgewicht isolatie. Daardoor biedt het materiaal niet alleen comfort en bewegingsvrijheid, maar bestrijdt ook bacteriën en voorkomt geurtjes en statische elektriciteit, waardoor het een slimme keuze is voor winterkleding.

De Heattech trend op sociale media

Heattech's fashionable functionaliteit resoneert sterk op platforms als Instagram en TikTok. De apps staan vol 'hacks' en inspiratie voor warme winteroutfits zonder dikke leggings en fleecetruien. Dankzij dunne thermische truitjes en panty's kan je namelijk nog steeds je favoriete minirok en blazer aan.

@gingertaylorartist For my chilly babes #heattech #melbourne #cold #winterfashion #winterlooks #winterfit #winterfits #uniclo #cuteandpractical ♬ original sound - Ginger Taylor

Wat de aantrekkingskracht van Uniqlo's wintercollecties nog groter heeft gemaakt, zijn de veelbesproken collabs met designers als Marni, Princesse tam tam en binnenkort met Fins modehuis Marimekko. Deze collabs benadrukken de fusie tussen high fashion en alledaagse draagbaarheid. Vaak spelen de gastontwerpers met felle kleuren en prints, waardoor je de thermische items niet langer onder kleding wil verstoppen, maar ook echt durft laten zien.

heattech coltrui
Uniqlo Heattech extra warme geribte trui

Shop hier

Uniqlo heattech maillot met glitters
Uniqlo heattech maillot met glitters

Shop hier