Hebben: de kleurrijke Uniqlo x Marni collab verjaagt de winterblues

Geüpdatet op 28 november 2022 door Lore Ginneberge
Hebben: de kleurrijke Uniqlo x Marni collab verjaagt de winterblues © Uniqlo

Uniqlo slaat voor de tweede keer de handen in elkaar met Marni voor een limited edition collectie.

Terwijl Uniqlo LifeWear bekend staat om vakmanschap, technologie en eenvoud, is het bij Marni vooral de unieke benadering van stof en kleur die in het oog springt. De samensmelting van deze twee ontwerpfilosofieën zorgt voor een collectie die de koude winterdagen van kleur en warmte voorziet.

Marni Uniqlo collab collectie
© Uniqlo

Francesco Risso, Creative Director bij Marni, over de collectie: “In navolging van 22SS, ben ik verheugd om deze wintercollectie aan te kondigen. Door ons creatieve proces waren we in staat om het pragmatisme van Uniqlo's ontwerpfilosofie trouw te behouden en de esthetiek van Marni om te zetten in onberispelijk ontworpen LifeWear. Met deze collectie wilde ik de esthetische perceptie van de jaren 60 onderzoeken, flirtend met cliches. Patronen blijven ieders idee van Marni informeren omdat ze de kern vormen van ons vocabulaire en onze grafische taal identificeren. Maar deze keer hebben we die psychedelische patronen omgezet op kledingstukken die het lichaam onbeschaamd definiëren, waardoor een raadselachtig samenspel van prints en anatomie ontstaat dat het silhouet definieert.”

© Uniqlo
© Uniqlo

Mix & match van kleuren en materialen

De creativiteit van Marni komt tot uiting in de laagjes die grafische prints, levendige kleuren en organische vormen met elkaar verweven. Uniqlo's iconische Heattech-producten worden voorzien van psychedelische prints en kleurblokken geïnspireerd op de jaren '60. De collectie is erg gelaagd - letterlijk dan - want bedoeld om de stukken te mixen & matchen tot één eclectisch geheel.
Marni Uniqlo collab collectie
© Uniqlo
Zo zijn er de donsjassen die je over de breisels in neongroen, oranje en saffraangeel draagt; stretchy Heattech bovenkleding, vesten, truien en balaclavas in gelijkaardige tinten die je warm houden van top tot teen. Ook in de collectie: wanten en mutsen in bijpassend breisel, handschoenen en stola’s in kasjmier en gemêleerd breisel.
Uniqlo donsjas
© Uniqlo

Het perfecte cadeau

De rijke selectie van artikelen in verschillende kleuren en patronen maakt het vinden van de perfecte cadeaus voor de feestdagen een stuk eenvoudiger. Denk aan de 100% zijden furoshiki-sjaals met handgeschilderde patronen.
Marni furoshiki sjaal
© Uniqlo
Dit traditionele inpakdoek is al sinds mensenheugenis een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur en heeft geleid tot talloze inpaktechnieken. Achteraf draag je 'm natuurlijk als sjaal om de hals of in het haar.
uniqlo marni sjaal accessoire
© Uniqlo
De Uniqlo x Marni-collectie is verkrijgbaar vanaf 1 december 2022 via uniqlo.com