Een verleidelijk parfum voor wie van rozen houdt

Gepubliceerd op 6 maart 2024 door ELLE Partner
Een verleidelijk parfum voor wie van rozen houdt ©Unsplash

In de fascinerende parfumwereld, waar innovatie en jarenlange knowhow samenkomen om onvergetelijke geuren te creëren, is ‘all of me’ van Narciso Rodriguez een waar geurenkunstwerk. En dat allemaal dankzij het centrale element van de samenstelling: de heruitgevonden roos.

De visie van Narciso Rodriguez is duidelijk en gedurfd: met een nieuwe blik naar de roos kijken en dat dankzij een volledig nieuw floraal parfum. Narciso Rodriguez werd geïnspireerd door zijn jarenlange liefde voor bloemen en parfum en zet hier de roos, een tijdloos icoon in de parfumerie, centraal in zijn nieuwe creatie. Voor hem is de roos meer dan een symbool van schoonheid en romantiek, het is een manier om een uitdrukking te geven aan zijn unieke visie op elegantie en hedendaagsheid.

Een roos en een vleugje geranium

De uitdaging om de roos opnieuw uit te vinden, werd met succes aangegaan door parfumeurs Dora Baghriche en Daphné Bugey, die hebben samengewerkt om Narciso Rodriguez’ visie vorm te geven. Samen hebben ze nieuwe olfactieve grenzen opgezocht waarbij de roos gecombineerd wordt met geuren die traditioneel als mannelijk beschouwd worden, zoals de geranium. Deze onverwachte combinatie maakt van de roos een complexer, diepgaander en moderner gegeven. De veelzijdige geranium past op natuurlijke wijze bij de roos en voorziet dit florale boeket zo van ongeziene nuances die de klassieke gebruiken uitdaagt.

Het creatieve proces dat aan ‘all of me’ is voorafgegaan, onthult de wens om de grenzen van de traditionele parfumerie te verleggen. Narciso Rodriguez en zijn team gingen op zoek naar ruwe stoffen om een parfum te creëren dat niet te zacht, noch te romantisch is. Het resultaat is een geur die de essentie van de roos heeft vastgelegd met een gedurfd en modern karakter met een vleugje rock-’n-roll.

Naast deze gewaagde nieuwe interpretatie van de roos verrast ‘all of me’ met de fluweelachtige harmonie, een echte signatuur van dit parfum. De melkachtige toetsen, geïnspireerd door de geraniummelk, zijn een herinnering aan de kindertijd van Dora Baghriche in Alger. Het voegt een omhullende en sensuele dimensie toe aan het geheel. Samen met de complexiteit van de Egyptische muskus ontstaat het gevoel van een tweede huid die ons eigen lichaam omsluiert voor een unieke en langdurige olfactieve ervaring.

Een parfum met een unieke persoonlijkheid

parfum
©Narcisco Rodriguez

Wat ‘all of me’ zo bijzonder maakt, is de kracht om een samenhangende geur te behouden van begin tot einde. In tegenstelling tot andere parfums waar de basistoetsen verdwijnen en plaats maken voor de hoofdtoetsen en centrale geuren is dat bij ‘all of me’ niet het geval. Hier krijgt elk element de mogelijkheid om zich voluit en continu uit te drukken. Dit technische hoogstandje zorgt voor een constante aanwezigheid van het parfum en maakt het uniek in zijn soort. Het laat een blijvende indruk na bij diegenen die het dragen én bij diegenen die het ruiken.

‘All of me’ van Narciso Rodriguez is meer dan een parfum, het is een uitnodiging om de roos te herontdekken en te vieren in een nieuwe en inspirerende vorm. Door deze iconische bloem opnieuw uit te vinden biedt Rodriguez vrouwen een parfum dat kracht en zachtheid, durf en elegantie symboliseert. “Het is een ode aan de hedendaagse vrouwelijkheid, een uitnodiging om onze eigenheid te omarmen en onze persoonlijkheid met vertrouwen uit te stralen.”

Elk flacon is een belofte: eentje van een exclusieve olfactieve ervaring die de roos, de eeuwige muze van de parfumerie, viert in al haar schoonheid.

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met  Narciso Rodriguez.

Lees ook:

Investeer in jouw huideigen collageen

Getest: Hydrafacial, de snelle beautybehandeling van de sterren

Straal zelfvertrouwen uit met de lente/zomer collectie 2024 van Steve Madden