Straal zelfvertrouwen uit met de lente/zomer collectie 2024 van Steve Madden

Geüpdatet op 23 februari 2024 door ELLE Partner
Straal zelfvertrouwen uit met de lente/zomer collectie 2024 van Steve Madden

Is mode voor jou een manier om je persoonlijkheid uit te drukken? Dan is de nieuwe lente- en zomercollectie van Steve Madden geknipt voor jou. Of je nu rock’n’-roll bent, liefhebber van de Renaissance, of houdt van futurisme, met de nieuwe collectie van Steve Madden kan je helemaal jezelf zijn.

Bij Steve Madden gaat het om authenticiteit en omarmen van individualiteit. Hij wil mannen en vrouwen aanmoedigen om zelfvertrouwen en eigenzinnigheid uit te stralen en dat is in zijn nieuwe collectie niet anders.

Steve Madden begon met een investering van slechts 1100 dollar in 1990, en groeide uit tot één van de meest iconische Amerikaanse lifestylemerken. Vanuit een fabriek in Queens, New York, die Steve Madden en zijn ontwerpteam de mogelijkheid biedt om producten te testen en snel te reageren op trends, bracht Steve Madden een ware revolutie teweeg in de schoenenindustrie. Vandaag worden zijn schoenen en handtassen, wereldwijd in meer dan 80 landen worden verkocht.

Hij vond inspiratie voor zijn unieke en creatieve ontwerpen in rock-'n'-roll en in zijn roots in New York. "Ik krijg mijn inspiratie door overal ter wereld de straat op te gaan", vertelt hij.

Het Amerikaanse lifestylemerk biedt een geweldige mix van stijlen voor zowel vrouwen als mannen. Je vindt er schoenen en tassen in gedurfde ontwerpen. Dankzij het uitgebreide gebruik van studs, stras en futuristische materialen en de mix van felle kleuren en prints, zijn de accessoires van Steve Madden altijd herkenbaar. Zijn collecties zijn altijd on trend, edgy en met een grote dosis urban en glamoureuze accenten.

Een uitnodiging om je unieke stijl te omarmen

De nieuwe collectie is opnieuw een uitnodiging om je unieke stijl te omarmen, of die nu geworteld is in de ruige esthetiek van rock-'n'-roll, de rijke geschiedenis van de Renaissance, of de grensverleggende blik van futurisme. Dit seizoen nodigt Steve Madden je uit om niet alleen de trends te volgen, maar om ze te belichamen, met zelfvertrouwen en flair, in een viering van persoonlijke stijl die zo uniek is als jijzelf.

Voor de nieuwe lente-en zomercollectie maakte Steve Madden een reis langs zes fascinerende thema's: Wild, Wild Rockstar, Summer House, Renaissance Rebel, Futurisme, Normcore en Clean Elegance.

De Wild, Wild Rockstar collectie moedigt aan tot het omarmen van een onbevreesde, rebelse stijl met opvallend leer en dierenprints.

 

Summer House biedt levendige pasteltinten en gehaakte details voor een onvergetelijke zomerse glamour.

 

Normcore focust op alledaags comfort met een retro-geïnspireerde esthetiek.

 

Futurism neemt een sprong naar vooruitstrevende mode met gedurfde silhouetten en futuristische materialen.

 

Clean Elegance straalt ingetogen charme uit met chique espadrilles en tijdloze sneakers, terwijl Renaissance Rebel verleden en heden samenbrengt met luxueuze stoffen en verfijnde details.

Met Sizes for Everyone benadrukt Steve Madden het belang van inclusiviteit door een breed gamma aan maten aan te bieden. Met de ‘Let’s Get Real’ strategie wil Steve Madden geleidelijk overstappen op milieuvriendelijke materialen. Het doel is om tegen 2025, 50% van de producten te produceren met GRS-gecertificeerd gerecycled materiaal of leer dat is gecertificeerd door de Leather Working Group.

De lente/zomer 2024 collectie is nu verkrijgbaar op www.stevemadden.eu en in de winkels, met prijzen die variëren van €59,99 tot €299,99.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Steve Madden.

Lees ook:
Trend alert: draag je horloge als choker à la Taylor Swift en Emma Chamberlain
Samsung Galaxy S24, een snufje couture
Madeline Events & Productions : De kunst van gepersonaliseerde evenementen