Trend alert: draag je horloge als choker à la Taylor Swift en Emma Chamberlain

Gepubliceerd op 5 februari 2024 door Lore Ginneberge
Trend alert: draag je horloge als choker à la Taylor Swift en Emma Chamberlain Taylor Swift draagt een Lorraine Schwartz-horloge op de GRAMMY Awards - © Getty Images

De nieuwste accessoiretrend? Het horloge als choker. Onder meer Rihanna, Taylor Swift en Emma Chamberlain, geven een opvallende draai aan hoe we horloges dragen. Bereid je voor om je sieradencollectie op een geheel nieuwe manier te bekijken en ontdek hoe je deze chique, door Gen Z geliefde stijl zelf kunt omarmen.

Zeg vaarwel tegen de conventionele polsbezetting; horloges klimmen nu naar nieuwe hoogtes. Dankzij stijliconen als Rihanna, Emma Chamberlain en Taylor Swift transformeert de horlogekettting de traditionele kijk op tijd. Deze trend, gespot in de Parijse straten, op sociale media én op de rode loper, bewijst dat creativiteit in accessoires geen grenzen kent.

Een nieuwe draai aan je uurwerk

Waarom zou een horloge beperkt blijven tot de pols? Deze vraag lijkt beantwoord te worden door de modewereld, met inspirerende verschijningen op de rode loper en high-profile evenementen. Rihanna's keuze voor de 'watch choker' van Jacob & Co. tijdens de Louis Vuitton modeshow zette de toon.

Rihanna draagt Louis Vuitton horloge choker
Rihanna draagt Louis Vuitton en een Jacob & Co. horloge - © Louis Vuitton

Taylor Swift die met een custom-made vintage diamanten horloge van Lorraine Schwartz schitterde op de GRAMMY Awards maakte de trend op haar beurt nog groter. De boodschap is duidelijk: horloges zijn niet alleen voor tijdwaarneming, maar ook een statement piece.

Taylor Swift Lorraine Schwartz horloge choker
Taylor Swift draagt een Lorraine Schwartz-horloge op de GRAMMY Awards - © Getty Images

DIY: zo maak je je horloge choker zelf

Wat maakt deze trend zo toegankelijk? De mogelijkheid om het zelf te doen. Emma Chamberlain liet al eerder zien hoe een vintage horlogeband getransformeerd kan worden tot een unieke choker, een project dat niet alleen betaalbaar is, maar ook een persoonlijke touch geeft aan elke outfit. Wat heb je nodig? Een vintage horlogekast, die je vervolgens aan een lange ketting, leren bandje of lint rijgt. Een andere optie is om een hele lange horloge te zoeken (het mooist zijn de smalle, vierkante modellen) en die zo om je hals te dragen.

Emma Chamberlain vintage horloge choker Miu Miu
Emma Chamberlain draagt een vintage horloge choker - © Getty Images

De comeback van kettinghorloges

Het idee om je horloge ergens anders te dragen dan om je pols is eigenlijk een klassieker. Vroeger was een zakhorloge of een hanger met klokje helemaal de norm. Nu, in een tijd waarin we onze smartphone voor de tijd gebruiken, is een horloge vooral een fashion statement geworden.

Première Iconic schakelband horloge
Chanel
Première Iconic schakelband horloge
Zwart met gouden zakhorloge
Swarovski
Zwart met gouden zakhorloge
Alhambra ketting met verborgen horloge
Van Cleef & Arpels
Alhambra ketting met verborgen horloge
Horloge halsketting
Burker via Amazon
Horloge halsketting
Panthère Mysterieuse pendant watch
Cartier
Panthère Mysterieuse pendant watch

De hernieuwde belangstelling voor horloges gedragen als sieraden zien we ook bij grote juwelenhuizen. Luxemerken als Van Cleef & Arpels, Chanel, en Piaget laten zien hoe je met 'sautoir horloges' – dat zijn lange kettingen met een klokje eraan – de show steelt. De perfecte mix van vintage glamour en nieuwe trends.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NYC watch jewelry (@sageandsaber)