Louis Vuitton brengt deze iconische handtas terug

Gepubliceerd op 29 augustus 2023 door Lore Ginneberge
Louis Vuitton brengt deze iconische handtas terug Louis Vuitton

Louis Vuitton creëert deze herfst buzz met de onthulling van de nieuwe versie van haar GO-14 handtas. Een uniek stuk in de lederwarencollectie van het Franse luxemerk.

Als er één modehuis is dat zichzelf voortdurend heruitvindt terwijl het trouw blijft aan zijn erfgoed, dan is het wel Louis Vuitton. Het nieuwste bewijs? De comeback van de GO-14 tas, een creatie van ontwerper Nicolas Ghesquière uit oktober 2014 (vandaar de naam). Een bijzondere tas die veel meer is dan een accessoire.

Cate Blanchett met de OG-14 handtas - Louis Vuitton
Cate Blanchett met de OG-14 handtas - Louis Vuitton

Van runway tot realiteit

Toen de GO-14 voor het eerst zijn intrede deed op de catwalk, markeerde het de debuutcollectie van Nicolas Ghesquière als Women's Artistic Director bij Louis Vuitton. Fast forward naar 2023, en de tas is terug, compleet met een uniek kenmerk: malletage. Dit verfijnde kruislings patroon verwijst naar de bekleding van iconische Louis Vuitton-koffers en geeft een extra dimensie aan de tas.

Louis Vuitton
Getty Images

Het karakter van malletage

Malletage doet meer dan alleen het binnenwerk van een koffer beschermen; het geeft deze tas een haast sensuele textuur. Dankzij nauwkeurige stikels springen de rondingen van het ontwerp in het oog. Bovendien komt de GO-14 in een reeks kleuren die variëren van dynamisch zwart-wit tot meer genuanceerde tinten die de veelzijdigheid van de tas benadrukken.

Louis Vuitton GO-14 handtas
Louis Vuitton

Veelzijdig en stijlvol

De GO-14 is niet alleen mooi maar ook praktisch. Je kunt hem op verschillende manieren dragen: over je schouder met een nieuwe sierlijke ketting die even soepel is als een gouden ketting, of als handtas door de ketting te verdubbelen. Het nieuwe groefsysteem en de traditionele handgreep maken de tas op meerdere manieren draagbaar, zonder in te boeten aan elegantie.

Louis Vuitton GO-14 handtas
Louis Vuitton

Het vakmanschap achter de Louis Vuitton-tas

Wat het meest indrukwekkend is, is de hoeveelheid werk die elke GO-14 tas vergt. Het creatieve proces vereist meer dan 20 (!) verschillende stappen. Van de uiterste precisie in het aanbrengen van de patina tot de complexe technieken voor het afzetten van de 17-meter lange bies, het is duidelijk dat de ambachtslieden van Louis Vuitton de kunst van hun vak tot in de puntjes beheersen.

Dus, mocht je nog twijfelen of deze tas een plekje in je collectie verdient, onthoud dan dit: de GO-14 is niet zomaar een tas. Het is een viering van vakmanschap, een stukje modegeschiedenis en een veelzijdig accessoire, allemaal samengevoegd in één stijlvolle creatie.