Samsung Galaxy S24, een snufje couture

Geüpdatet op 13 februari 2024 door ELLE Partner Foto’s: Noe David Photography & Video: Video Passion
Samsung Galaxy S24, een snufje couture

Vergeet de nieuwste it-bag. Een beetje modeliefhebber weet met welk accessoire ze kan uitpakken tijdens de fashion weeks: de Samsung Galaxy S24 Ultra, een knap staaltje AI. Het ELLE-team deed de test in Parijs.

Haute Couture Week, het blijft een van onze favoriete events van het seizoen om te zien en gezien te worden. Tussen de catwalkshows en presentaties door vullen de straten van de Franse hoofdstad zich met een kleurrijke mix van celebs, influencers en fashion insiders. Wat dus zeker niet mag ontbreken in de koffer van een ELLE-journalist – behalve minstens één paar sneakers – is een betrouwbare smartphone om alles in een fractie van een seconde vast te leggen. Jennifer Lopez die op amper drie meter van jou de trappen van Palais de Tokyo oploopt? Dan moet je razendsnel zijn.

Haute camera

Dit seizoen zijn we gewapend met de Samsung Galaxy S24 Ultra, een van de drie modellen binnen de S24 Series. Het strakke titanium design met satijnen afwerking past moeiteloos bij elke outfit, maar ons oog valt meteen op de verbluffende cameraset: een 200MP hoofdcamera voor haarscherpe foto’s en 8k video-opnames, een 12MP Ultra Wide, een 12MP selfiecamera en maar liefst twee telelenzen met optische zoom – handig als we geen zitje front row kunnen bemachtigen.

Bij de Libanese ontwerper Zuhair Murad missen we zelfs vanop de tweede rij geen enkel detail. We zien fuchsiaroze avondjurken in full color en zoomen in op de vele schitterende kristallen die doen denken aan zeestralen. Geen smartphone in de zaal die de mythische sfeer van de collectie zo weet te capteren als de Samsung Galaxy S24 Ultra.

Omcirkel, zoek en vind

Ook voor en na de shows komt het toestel goed van pas. Wanneer we onze favoriete streetstylelooks fotograferen, komen we meermaals in de verleiding om de Circle To Search with Google te gebruiken. Welk merk is die mantel? En hoeveel kost die designer handtas? Simpel: tap en omcirkel het object op de foto in de galerie en krijg instant meer informatie. Circle To Search with Google werkt ook prima vanuit bijvoorbeeld WhatsApp, Instagram of een webpagina.

De Samsung Galaxy S24 Ultra is bovendien uitgerust met een geïntegreerde S Pen waarmee je eenvoudig aantekeningen maakt. Om op het einde van de dag onze digitale notities van alle bijgewoonde shows te ordenen, passen we de NoteAssist toe. Met slechts een paar tikken op het scherm veranderen we lange lappen tekst in een overzichtelijke samenvatting. Dat scheelt ons straks wat werk op de Eurostar huiswaarts.

Dag én nacht

Zodra de avond over de Lichtstad valt, schakelen we de Nightography in. Zelfs bij weinig licht schieten we levendige beelden zonder te moeten prutsen met de camera-instellingen. Op basis van AI maakt de camera in deze nachtmodus meerdere frames die uiteindelijk gecombineerd worden tot één knap beeld. Een echte redder in nood tijdens shows die plaatsvinden op een donkere plek met veel kunstmatig licht. Of als je fashion week wilt afsluiten met een laatste kiekje van een prachtig verlichte Eiffeltoren. Bien sûr!

Outfits: 

Laura draagt een blazer met fringes van Patrizia Pepe en een broek van Elisabetta Franchi.
Lore draagt een zilver kostuum van Elisabetta Franchi.
Jolien draagt een volledige set van Liviana Conti.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking Samsung.
samsung.com

 

LEES OOK:
Heeft rijstwater echt voordelen voor je huid?
Girl math: een nieuwe bril vanaf €9,50 per maand? Dat is basically free
Weekendtip: bezoek de Affordable Art Fair in Brussel van 7 tem 11 februari