De 5 verrassendste trends bij Dior tijdens Paris Fashion Week

Gepubliceerd op 29 februari 2024 door Jolien Vanhoof
De 5 verrassendste trends bij Dior tijdens Paris Fashion Week

Het is altijd opnieuw uitkijken naar wat Maria Grazia Chiuri inspireert en beweegt. Voor de herfst-wintercollectie 2024/25 van Dior bleef ze dicht bij de bron met een prachtige ode aan Miss Dior.

De sublijn Miss Dior deed de modewereld in 1967 op haar grondvesten daveren. Het was de eerste keer dat Dior als haute couturehuis een aparte prêt-à-portercollectie maakte – niet door Marc Bohan, destijds creatief directeur, maar door zijn assistent Philippe Guibourgé. De collectie, en de nieuwe boetiek op de rue François 1er, waren revolutionair voor die tijd. Vrije en vloeiende silhouetten die “het lichaam van de vrouw verfraaien zonder het beperken,” aldus Dior.

Anno 2024 borduurt Maria Grazia Chiuri verder op die feministische sixties spirit. Oversized jassen, wijde pantalons, minirokken en mouwloze tops zetten de toon. Haar muze en hét symbool van die baanbrekende generatie van onafhankelijke vrouwen, was de Italiaanse interieurontwerpster Gabriella Crespi. De Miss Dior-boetiek ademde Crespi’s modernistische, bohemien stijl en ook in de huidige collectie zijn haar invloeden subtiel merkbaar.

Hieronder vind je onze favoriete trends gespot tijdens de show.

1. Graffiti

Maria Grazia Chiuri’s eerbetoon aan Miss Dior mag je vrij letterlijk nemen. De woorden stonden opzichtig op een aantal silhouetten geschreven. Een uitvergroting van een archieflogo voor de lancering van de inmiddels vergeten boetiek.

2. Hokjesdenken

Van de Schotse ruit in warme tinten tot simpele zwart-witvakjes. Een klassieker die nooit verveelt.

3. The Great Gatsby

dior, show, catwalk, fashion week, parijs

Het kan niet anders of Chiuri liet zich eveneens inspireren door de roaring twenties. Schitterende kralen en zwierige mini-jurken injecteerden de collectie met een dosis glamour.

4. Hoofdzaken

We zagen strakke petten die doen denken aan een tok voor het paardrijden, maar ook hoeden en leren barets met opvallende stiksels.

5. Beestenboel

dior, catwalk, parijs, prints, show

En last but not least: de gewaagde panterprint. Niet als detail, maar als full look. Voor de durvers!

Graag nog eens alles op een rijtje zien? Bekijk hier de volledige show.