Vrouwen aan het stuur, een stijlvolle bocht

Gepubliceerd op 22 december 2023 door ELLE België
Vrouwen aan het stuur, een stijlvolle bocht

Twaalf uitzonderlijke Porsche-modellen, vierentwintig enthousiaste vrouwen die achter het stuur kruipen en een unieke dag beleven op het circuit. Nee, dit is geen synopsis voor een film, maar een echte ontdekkingsreis in de wereld van luxeauto’s.

Voor het derde jaar op rij organiseert Porsche België een trainingsdag waarbij een twintig- tal ondernemende vrouwen uit verschillende beroepen achter het stuur gaan zitten. Zo krijgen ze de kans om een aantal bijzondere modellen van Porsche te leren kennen, hun rijtechnieken te verfijnen en hun woman po- wer te combineren met die van de wagens.

Optimale veiligheid

Na het ontbijt volgen drie boeiende presentaties, gegeven door vrouwen die hun sporen hebben verdiend op hun gebied. Tijdens het laatste ‘Porsche Women Behind the Wheel’-event in Nijvel deelde atlete Sofie Lenaerts haar herinneringen over haar beklimmingen naar praktisch onbereikbare toppen. Een echte inspiratie voor vrouwen om op een ecologisch verantwoorde manier buiten hun comfortzone te gaan. Vervolgens deelde Vanina Ickx, dochter van de bekende coureur Jacky Ickx, haar sportieve ervaringen. Tenslotte gaf een specialiste in personalisatie van Porsche Exclusive Manufaktur een kijkje achter de schermen van haar vak, waarin ze de auto’s tot in de kleinste details aanpast aan de persoonlijke eisen van de klant. Een bijzondere troef van het automerk! Na deze dynamische presentaties en een heerlijke lunch volgde de Porsche Driving Experience met verschillende oefeningen rond rijtechnieken, zodat de deelneemsters de fijne kneepjes van het defensief rijden onder de knie kregen. “Je leert dan ook hoe anders de verschillende modellen van de SUV tot de sportwagen aanvoelen, waarbij veilig rijden altijd het voornaamste doel is,” vertelt Alexia, die de sessie voor ons leidde. “Daarna wisselen de deelneem- sters van auto – het gaat altijd om wagens met automatische versnelling – om de verschillende mogelijkheden te testen.”

Achteruitkijkspiegel met een Porsche

Een kwestie van passie

Dit initiatief van Porsche is niet alleen bedoeld voor fans van het merk, maar biedt iedereen de kans op een nieuwe ervaring in een milieu dat nog altijd vrij mannelijk is. Bovendien krijgen de deelneemsters de gelegenheid om te net- werken tijdens een heerlijke lunch, waarbij ze hun ervaringen en expertise delen. De carrosserie van de modellen waarmee gereden wordt (Cayenne, Macan, 911 Turbo, 718 (Boxster en Cayman), Panamera, Taycan) gaat van zonnig geel tot klassiek zwart en donkerblauw. De wagens zijn zeer compleet uitgerust, dus wie een passie voor auto’s heeft, kan hier een waaier aan verschil- lende modellen uitproberen. Zelfs wie al in sportieve wagens heeft gereden kan best wat extra begeleiding en praktische oefeningen gebruiken. Vrouwen die een training hebben gevolgd, zijn erg enthousiast: “Achter het stuur van een dergelijke auto geniet je niet alleen, maar je voelt ook verantwoordelijkheid tegen- over jezelf en de andere weggebruikers,” vertelt Alexia. “Het is een bijzondere ervaring, want deze krachtige auto’s zijn heel anders dan een gemiddelde stads- wagen. Het is echt een compleet ander gevoel om achter het stuur te zitten.” Aan het einde van de dag, als de auto’s veilig geparkeerd zijn, kunnen de deelneemsters genieten van een drankje en dan vertrekken ze met een goodiebag naar huis. “Zo’n dag opent de geest; je ontdekt je potentieel,” zegt Alexia nog. In een tijd waarin vrouwen meer en meer verantwoordelijke functies bekleden, wordt het tijd om in de zesde versnelling te gaan op het gebied van maatschappelijke evolutie. Sportieve wagens zijn niet aan gen- der verbonden, ze zijn er voor iedereen met een sterke persoonlijkheid.

Lees ook: