Zo creëer je zelf je trendy winterkapsel

Geüpdatet op 4 december 2023 door ELLE Partner
Zo creëer je zelf je trendy winterkapsel ©Authentic Beauty Concept

In een wereld die steeds bewuster wordt, hunkeren we met zijn allen naar authenticiteit en eenvoud. Dat heeft Authentic Beauty Concept goed begrepen. Het label bracht zonet een assortiment stylingproducten uit dat de natuurlijke schoonheid van ons haar volledig tot haar recht laat komen én ook nog eens milieuverantwoord is.

De subtiele charme van de producten schuilt in hun kenmerkende geur, een uniek en puur poederaroma dat delicaat elke lok koestert en verwent. Ze tovert onze stylingroutine om tot een intense, zinnelijke beleving. Maar het parfum is niet de enige troef! De ingrediënten van de producten zijn stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd op hun doeltreffendheid en respect voor mens en planeet.

Welke stylingproducten passen bij jou?

©Authentic Beauty Concept

De Flawless Primer is het paradepaardje van het assortiment. Deze lichte stylingbasis ontwart je haar en beschermt het tegen hittebeschadiging, bijvoorbeeld door de haardroger. Bovendien bevat het kokos- en jojobaolie, dat je haar ultrazacht en makkelijk te stylen maakt.

Voor wie zijn/haar haren volume en structuur wil geven zonder hun natuurlijke look teniet te doen, is de Amplify Mousse een echte must-have. Deze innovatieve mousse bevat geen kunstmatige filmvorming. Bovendien wordt er biologisch afbreekbaar aardappelzetmeel gebruikt voor extra bescherming.

- De Shaping Cream is verrijkt met sheaboter en een verzachtend middel dat het ECOCERT®-label draagt. Het geeft je haar vorm en textuur zonder het te verzwaren.

- De Gritty Wax Paste is de ideale oplossing voor een langdurige, sterke hold. Dankzij zijn basis van kaolienklei kun je er gedurfde looks met een natuurlijke en semimatte finish mee sculpten die lang blijven zitten, zelfs bij slecht weer.

Met zijn kneedbare textuur, medium hold en shine is de Solid Pomade perfect voor elke stijl. Dit is het ultieme finishing-product voor al wie graag met een creatieve look experimenteert.

- Om je haar tussen twee wasbeurten in een opfrisser te geven, is de Dry Shampoo een echte openbaring. Deze droogshampoo is samengesteld op basis van rijstzetmeelpoeder. Hij geeft je haar instant vorm en volume en een heerlijk fris gevoel erbovenop.

De Glow Touch spray verspreidt een aangenaam fijne nevel. Hij bezorgt je kapsel een natuurlijk glanzende finish en brengt dof haar weer helemaal tot leven.

 Tot slot zorgt de Strong Hold Hairspray ervoor dat je coupe de hele dag door perfect blijft zitten. Tegelijk is het product makkelijk uitkambaar zodat je vlot van de ene naar de andere look kunt switchen.

Kies jij graag voor een mooie en verzorgde look, maar wil je dat die ook ethisch verantwoord blijft? Stap je graag elke dag met een andere coupe de deur uit? Dan zijn dit de haarstylingproducten die je absoluut in huis wil halen!

DIY: hoe maak je zelf een lage paardenstaart?

De lage paardenstaart is dé trend van het moment voor al wie houdt van eenvoud en elegantie. Deze minimalistische, geraffineerde look oogt op-en-top professioneel maar doet het even goed op een avondje uit. Hij straalt verfijning uit zonder geforceerd te zijn.

Deze stylingtrend past bij elke outfit: gestructureerd en glad voor een superchique look of met enkele losse lokken voor een meer ontspannen en casual uitstraling. Bovendien laat dit kapsel je nek en gelaatstrekken mooi uitkomen en kun je je uitleven met accessoires zoals linten of discrete haarspeldjes. Met een lage paardenstaart kies je voor moderne vrouwelijkheid, met een strakke stijl die nooit saai wordt.

Stappen en producten

1.

 Breng enkele druppels Indulging Fluid Oil op de haarlengtes aan.

Shop it

2. Laat je haar golven met een krultang en breng het daarna met je handen in vorm.

3. Gebruik een haarband om een lage paardenstaart te maken.

4. Maak een opening boven de haarband en schuif er dan de paardenstaart door.

5. Doe een toefje Solid Pomade op de golven van de paardenstaart zodat die zijn vorm mooi behoudt.

Shop it

6. Verstuif wat Working Hairspray over het kapsel voor een langdurige hold.

Shop it

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Authentic Beauty Concept.

LEES OOK:
Hailey Bieber brengt 'ballerina make-up' terug voor de winter
De magie van Kerstmis bij Docks Bruxsel
Zink en vitamine D: een straffe combo