Anti-aging skincare die echt een verschil maakt

Geüpdatet op 29 november 2023 door ELLE Partner
Anti-aging skincare die echt een verschil maakt ©Shutterstock

Beautymerken zitten niet stil. Ze gaan constant op zoek naar vernieuwing, ook wat betreft anti-aging. Het Hyaluron Activ B3 gamma van Eau Thermale Avène is een van die innovaties. Het lijkt een ware revolutie op gang te brengen, vooral als het gaat om het tegenhouden van huidveroudering. Het bestaat uit een brede waaier aan producten maar vooral het geconcentreerde serum voor een vollere huid steelt de show.

Een wetenschappelijk hoogstandje

Om deze baanbrekende verzorging te ontwikkelen, werkten de Research & Development Teams van Eau Thermale Avène zes jaar lang samen met professor Jean-Marc Lemaitre, wereldwijd geroemd om zijn expertise in huidveroudering. Hun voornaamste missie? De fundamentele oorzaak van een ouder wordende huid gericht aanpakken, namelijk via celveroudering. Dat is het fenomeen waarbij onze cellen niet alleen aan efficiëntie verliezen maar ook minder actief worden. Het gevolg daarvan is een minder sterke en minder soepele huid.

Geslaagde combinatie van actieve bestandsdelen

Hyaluron Activ B3 bestaat uit verschillende krachtige ingrediënten:

  • Ultrageconcentreerd niacinamide (6%): gevierd om zijn ontstekingsremmende effecten en zijn capaciteiten om de poriën te verkleinen.
  • Puur en natuurlijk hyaluronzuur (1,5%): actief bestandsdeel dat bekend staat om zijn hydraterend en verstevigend effect.

Voeg daar nog de kalmerende en verzachtende elementen van de Eau Thermale d'Avène aan toe en er ontstaat een mix die ons gelaat voorziet van een stevige boost. Het gamma werd ontwikkeld voor mannen en vrouwen tussen 30 en 55 jaar oud en is geschikt voor de gevoelige huid. De producten helpen om tekenen van veroudering tegen te houden maar ook om reeds bestaande sporen ervan te vervagen.

Getest: geconcentreerd serum voor een vollere huid

We hebben het serum twintig dagen lang getest en al snel bleek het een veelzijdig wondermiddeltje te zijn. Om te beginnen was het hydratievermogen indrukwekkend. Het serum trok snel in, er bleven geen vettige resten achter en het gelaat was langdurig gehydrateerd. Ook op vlak van anti-aging waren de resultaten verbluffend. Kleine rimpeltjes verdwenen bijna als sneeuw voor de zon. En dat na amper een week tijd! Maar er is nog meer.

Het regenererend effect zorgt voor een sterkere huidbarrière zodat het gelaat beter beschermd is tegen externe agressies. Denk dan aan luchtvervuiling, koude temperaturen, … Deze verzorging gaat dus nog een stap verder dan enkel het herstellen, het voorkomt ook toekomstige schade. Een betrouwbare partner voor een stralende en gezonde huid.

Hyaluron Activ B3 is meer dan alleen een serum. Er zijn ook dag- en nachtcrèmes en verzorging voor de oogcontouren. Stuk voor stuk ontwikkeld op basis van exclusieve formules. Het gaat dus om een brede waaier aan verzorgingsproducten die de huidcellen herstellen en versterken, zowel overdag als ’s nachts.

Shop it

Hyaluron Activ B3 van Eau Thermale Avène is niet zomaar het laatste nieuwigheidje in de wereld van de anti-aging skincare. Dankzij de focus op de veroudering van de huidcellen bieden deze producten een waar alternatief voor diegenen die dit effectief willen tegenhouden. Het geconcentreerd serum voor een vollere huid is de onbetwiste ster van het gamma met zijn ongeziene efficiëntie dankzij de verfijnde formule. 

Innovatieve skincare die wat ons betreft meteen een plekje verdient in onze beauty-routine.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Pierre Fabre.

Lees ook:
Quiz: beoordeel de kwaliteit van je slaap en ontdek welk type slaper je bent 
Technogym Run: de meest stijlvolle loopband op de markt
Getest: met deze trucjes verwijder je makkelijk mascara