Eindelijk een thuisroutine voor wittere tanden

Geüpdatet op 28 oktober 2023 door ELLE Partner
Eindelijk een thuisroutine voor wittere tanden ©Shutterstock

Wie droomt er niet van een hagelwitte glimlach zoals die van een Hollywoodster? Een stralende lach doet echter meer dan jou fotogeniek maken. Een verzorgd gebit heeft namelijk ook een impact op je algemene welzijn en op de manier waarop anderen je zien. Toch zijn er heel wat misvattingen over het bleken van je tanden. Van mythes en gezondheidsvoordelen tot nieuwe thuisoplossingen: wij vertellen je alles wat je moet weten over wittere tanden met Colgate.

Mythe of realiteit?

  • "Het is slecht voor je tandglazuur"
    Bij correct gebruik zijn de meeste bleekproducten die verkrijgbaar zijn bij de apotheek redelijk mild voor je tandglazuur. Uiteraard dien je de gebruiksaanwijzing uiterst nauwkeurig op te volgen.
  • "Het resultaat is permanent"
    Tanden kunnen mettertijd verkleuren omwille van verschillende factoren, zoals eten of roken.
  • "Huismiddeltjes zijn even doeltreffend"
    Let op met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zoals baksoda, die in een verkeerde dosering het tandglazuur kan aantasten.

Colgate, een merk waarop je kunt vertrouwen

Op het gebied van thuisbleken is Colgate de beste keuze. Het is immers het merk bij uitstek voor whitening tandpasta’s. Colgate lanceert dit jaar haar nieuwe gepatenteerde technologie met de tandpasta’s Max White Ultra en Max White Ultimate. Daarnaast stelt het merk ook de Max White Ultimate Overnight Whitening Pen voor, die werkt terwijl jij slaapt, en zelfs een led-kit voor een complete bleekroutine. Dankzij klinisch bewezen doeltreffende formules en voortdurende innovatie, maakt Colgate thuisbleken eenvoudiger en doeltreffender dan ooit.

*Bron: Nielsen, Toothpaste, Total Belgium, YTD P8 2023, Sales Value Expert Whitening

Een routine ontwikkelen voor mooie tanden

De Whitening tandpasta’s:
Een whitening tandpasta toevoegen aan je dagelijkse routine is eenvoudig maar doeltreffend. De nieuwe tandpasta Colgate Max White Ultra is in twee varianten verkrijgbaar in de supermarkt:

1. De Max White Ultra Freshness Pearls verwijdert oppervlakkige vlekken, voorkomt nieuwe vlekken en zorgt voor een langdurige frisse adam dankzij de frisheidsparels.

SHOP IT
De Max White Ultra Freshness Pearls Colgate

2. De Max White Ultra Deep Clean heeft een actieve zuurstofhoudende werking die oppervlakkige vlekken verwijdert en nieuwe vlekken voorkomt.

SHOP IT

De Max White Ultra Deep Clean Colgate

De beste whitening oplossingen van Colgate Max White Ultimate zijn verkrijgbaar in apotheken voor een complete routine: tandpasta, whitening pen en Led Kit.

De Max White Ultimate beschikt over de meest geavanceerde technologie. Hij draait vijftien** jaar van verkleuring terug en maakt je glimlach onmiddellijk witter dankzij een dubbele kleurcorrigerende werking. Je tanden worden witter, zowel op als onder het glazuur.

SHOP IT

De Max White Ultimate Colgate

**Het onmiddellijke effect is tijdelijk. Bij continu gebruik gedurende 4 weken, vlekken veroorzaakt door eten en drinken.

De Whitening Pen: na drie weken ononderbroken gebruik verwijdert de Colgate Max White Overnight Pen tot wel vijftien jaar van verkleuring veroorzaakt door eten en drinken. Deze revolutionaire pen is zeer eenvoudig te gebruiken: je hoeft slechts een paar stappen toe te voegen aan je avondroutine en de pen doet het werk terwijl jij slaapt!

SHOP IT

Whitening Pen Colgate

De LED Whitening Kit: deze bleekkit werd ontwikkeld door tandheelkundige experts en is veilig voor het tandglazuur. De kit verwijdert vlekken van de laatste twintig jaar*** voor stralende en wittere tanden. Bovendien is hij zeer eenvoudig in gebruik, want je kunt het led-licht aansturen met je smartphone. De applicator past zich moeiteloos aan de vorm van je mond aan, en achttien led-lampjes in zigzagpatroon zorgen voor een gelijkmatige bleaching.

SHOP IT

LED Whitening Kit Colgate

*** dankzij een ononderbroken gebruik gedurende twee weken, twee keer per dag, vlekken veroorzaakt door eten en drinken

Witte tanden hebben is niet enkel een esthetische kwestie

Een stralende glimlach wordt vaak geassocieerd met zelfvertrouwen. Of het nu voor een vergadering is of voor een date: een mooie glimlach maakt altijd een goede indruk. Bovendien is voorkomen beter dan genezen. Denk er dus aan om elk jaar naar de tandarts te gaan om je mond en gebit gezond te houden.

Je glimlach is tenslotte je mooiste troef. Geef hem dus de aandacht en zorg die hij verdient!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Colgate

LEES OOK:
Maak kennis met 'The 1", de nieuwe it-bag van IKKS
Agendatip : Maasmechelen Fashion Week
Belg Igor Dieryck kaapt hoofdprijs weg op het festival van Hyères