In de handtas van … model Amélie Lens

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
In de handtas van … model Amélie Lens

amelielens

Elke week werpt ELLE.be een blik in de handtas van een mode-insider. Met welke spulletjes overleven ze de drukke werkweek? Maak deze week kennis met de handtas van topmodel en DJ Amélie Lens.

Op haar 14de boekte Amélie Lens haar allereerste modellenklus. 10 jaar later werkt Amélie al 7 jaar fulltime als model en staan klinkende namen als COS, Ann Demeulemeester en Maison Martin Margiela op haar palmares. Wanneer Amélie niet op de set staat, kan je haar achter een set draaitafels spotten als DJ. En dat ze goed bezig is! Amélie werkt de laatste tijd enorm vaak in het buitenland en bij al dat reizen hoort natuurlijk een betrouwbare reisgezel: de perfecte handtas.

AL4

“Wat moet daar wel niet allemaal insteken,” hoor ik je denken. Wel, verrassend weinig kan ik je zeggen. Al is het maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Kom er hier meer over te weten…

1/

AL19

Deze handtas van Alexander Wang heb ik nu ongeveer een jaar en ik houd vooral van het strakke en sobere design. Je zou het misschien niet denken, maar het is eerder uitzonderlijk dat ik veel geld besteed aan een tas. De reden? Nu en dan krijg ik al eens een handtas cadeau - erg leuk natuurlijk!

AL3

Als model moet ik vaak last minute naar het buitenland en dan komt het erop aan om snel en compact te kunnen pakken. Met deze tas kan ik makkelijk twee tot drie dagen op pad. Inderdaad: enkel en alleen deze tas. Aangezien ik toch meestal heel de dag op de set sta, hoef ik al geen extra kleren mee te nemen. Wil ik mezelf ontschminken of opmaken, dan gebruik ik wat spulletjes van de make-up artiest. Dan rest me enkel nog wat ondergoed, een tandenborstel, een minitube tandpasta en een lenzenpotje mee te nemen. Ben ik langer dan drie dagen weg, dan schakel ik wel over naar een kleine valies.

2/

AL8

Mijn agenda is een kribbelboekje van jobs, opties en afspraken. Hoewel ik ook af en toe de agenda van mijn iPhone gebruik, heb ik liever een geschreven en tastbare versie als back-up. Zo kan ik ergens op terugvallen mocht de batterij van mijn telefoon het begeven. Ik noteer steeds het adres waar de job doorgaat zodat ik op elk moment van de dag weet wanneer ik waar moet zijn.

Het gebeurt weleens dat ik op een feestje beland en de host mij vraagt om de avond af te sluiten met een DJ-set. Dan komt het goed uit dat ik mijn usb-sticks bijheb, waar al mijn favoriete muziek opstaat. Zonder die sticks ga ik nooit de deur uit, je weet namelijk nooit waar de avond je brengt… Ondertussen draai ik zo’n twee jaar intensief, zowel in binnen- als buitenland. Om eerlijk te zijn, is het nooit een bewust plan geweest om DJ te worden. Vroeger organiseerde ik samen met een vriendin feestjes en om de kosten te drukken tijdens de eerste edities, besloten we om zelf achter de draaitafels te kruipen als DJ-duo Søren. Dat sloeg in als een bom en voor we het wisten, kregen we onze eerste boekingen binnen. Na een eindje ben ik ook solo gaan draaien als ‘Amélie Lens’ op mode events en onlangs ben ik een nieuw soloproject als ‘Renée’ gestart.

AL14

3/

AL10

Vaak komen mensen mijn naam vragen wanneer ik aan het draaien ben op een event. Dan wil ik snel mijn gegevens kunnen doorspelen - vandaar de naamkaartjes.

En van kaartjes gesproken… ik heb enorm veel klantenkaarten. Hoewel ik veel kledij en accessoires krijg, houdt dat me niet tegen om nog (véél) te shoppen en dan blijf ik trouw aan mijn adresjes. Mijn favoriete shops zijn COS, & Other Stories en Renaissance, maar het liefst van al winkel ik online via Net-A-Porter of The Corner.

AL1

Ik heb altijd een kleine snack bij zoals deze reep, een zakje nootjes of wat gedroogd fruit. Zo heb ik een gezond alternatief voor de hongerige momenten onderweg.

4/

AL11

Mijn eerste make-up aankoop ooit was Touche Éclat van Yves Saint Laurent – een klassieker die ik nog steeds gebruik. Ik doe het meestal op onderweg naar een casting, voor een bezoek aan mijn agentschap of na een job, als ik nog uitga. Een kleine toets die veel verandert aan mijn blik. Ook mijn lippenstift van Guerlain oogt bijzonder naturel en geeft mijn lippen wat extra frisheid en een mooie gloed. Als het al eens wat meer mag zijn, draag ik graag rode lippenstift – altijd goed.

AL6

5/

AL9

Ik ben verslaafd aan mijn handcrème van L’Occitane. Omdat ik mijn handen vaak was, moet ik ze ook vaak insmeren om te voorkomen dat ze gaan uitdrogen. Om mijn gezicht gehydrateerd te houden, neem ik steevast deze hydraterende spray van Aesop mee. Na lange vluchten of autoritten kan mijn huid ontzettend uitgedroogd zijn door de airco en dan is deze spray mijn reddende engel. De verrukkelijke mix van bergamot, rozen en kamille werkt heerlijk verkwikkend.

AL13

Die lange autoritten komen wel degelijk vaak voor, al vind ik dat helemaal niet zo vervelend omdat ik graag achter het stuur zit. Zoals bij velen was mijn auto mijn eerste grote aankoop en ik ben er nog steeds trots op!

AL2

 

(Tekst stagiaire Natalia Tjurina, beeld Jason Asare)