Roze concealer: dé make-uptrend van de zomer

Geüpdatet op 7 augustus 2023 door Noemi Dell'aira en Virginie Dupont
Roze concealer: dé make-uptrend van de zomer © Getty Images

Een van de recentste trends die we van TikTok hebben opgepikt, is de roze concealer. Met zijn helder en natuurlijk effect laat hij zowel onze teint als onze blik oplichten. Een aantal cosmeticamerken hebben trouwens hun eigen versie op de markt gebracht, maar als je er geen in huis hebt, kun je de trend ook met andere producten uit je make-uptasje toepassen. Niet, Kylie?

De schoonheidsindustrie staat nooit stil en zeker op de social media duiken steeds weer nieuwe trends op. De voorbije dagen trok vooral de roze concealer onze aandacht. Maar wat heeft die dan meer dan zijn klassieke broertje en hoe kunnen we hem in onze make-uproutine opnemen?

Pink power

Op het eerste gezicht kan een roze concealer misschien wat vreemd lijken, maar hij is ideaal om kringen onder de ogen te verdoezelen en de blik te laten oplichten. Als complementaire kleur van blauw- en paarstinten is roze heel doeltreffend om die ongewenste schakeringen te neutraliseren. De huid gaat stralen en ziet er frisser uit. Terwijl klassieke concealers te licht of te donker kunnen lijken, sluit roze concealer perfect aan bij de teint, waardoor de huid heel natuurlijk oogt. Ideaal voor elke dag!

@_alyssa_lorraine_ Replying to @r.a.e.09 @maybelline #pinkconcealer #pinkundereyetrend #yellowconcealer #maybellineconcealer #maybellineeraserconcealer #eraserconcealer #viralconcealer ♬ This and this fragrance - The Stay @ Home Fragrance Mama

@danielllestrada Replying to @username0000110000 walking you guys through my blush before concealer technique 💗 #blush #blushcombo #blushtutorial #rarebeauty #kyliecosmetics #babypinkblush #blushhacks #undereyeconcealer #undereyehacks ♬ Calm Down - Rema & Selena Gomez

Hoe breng je zelf Kylie Jenners virale beauty look aan?

Wil je liever je eigen, gepersonaliseerde, roze concealer maken? Da's heel eenvoudig! Gebruik je gebruikelijke concealer (bij voorkeur iets lichter dan je eigen teint) en een roze of perzikkleurige blush. Neem een beetje concealer en voeg er een klein beetje blush aan toe. Meng zorgvuldig tot je de gewenste roze teint en de goede consistentie verkrijgt. Of, nog eenvoudiger, je kunt je klassieke concealer opdoen en die daarna licht fixeren met een poederblush naar keuze.

Heb je een heel lichte huid? Kies dan voor een roze concealer met perzikkleurige ondertonen. Zo voorkom je dat de concealer te flashy lijkt op je huid. Wil een nog intenser verhelderend effect? Breng dan een dun laagje van je gebruikelijke foundation bovenop de roze concealer aan. Dit zal je teint egaler maken en tegelijk het oplichtend effect behouden.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics)

Er is trouwens een product dat hiermee momenteel furore maakt op TikTok: de Maybelline New York Instant Anti Age Eraser 95 Cool Ivory Concealer. En goed nieuws: je vindt hem ook in België, in de Kruidvat-winkels!

anti-cerne rose
Maybelline New York Instant Anti Age Eraser 95 Cool Ivory Concealer.

Ik wil hem!

LEES OOK

5 grote make-upfouten die we allemaal maken

Dit ingrediënt verwacht je niet meteen in skincare, maar werkt echt!

Getest: 3 lichte en verzorgende foundations voor een natuurlijke teint