Barkboy is de nieuwste koffiebar in Brussel waar iedereen het over heeft

Gepubliceerd op 29 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België Foto’s: Barkboy
Barkboy is de nieuwste koffiebar in Brussel waar iedereen het over heeft

Brussel heeft er een nieuwe hotspot bij: Barkboy. Een duurzame koffiebar waar iced coffee in unieke blikjes wordt geserveerd. Perfect voor take-away, maar ook om ter plaatse van te sippen.

Gelegen in het historisch hart van Brussel is Barkboy de ideale plek om te genieten van een koffie en zoete lekkernijen. De nieuwe koffiebar wil een extra beleving toevoegen aan de Brusselse koffiescene. Daarnaast willen de eigenaars vooral hun klanten een onvergetelijke ervaring bezorgen. Dat doen ze met een uniek interieur, onconventionele 'bekers' en een duurzame ingesteldheid.

@barkboy.be SIP SIP HOORAY! Barkboy espresso tonics are MMMM so refreshing! Perfect for beating the heat and enjoying those lazy summer days. Grab your shades, take a sip, and let our Espresso Tonic whisk you away on a sensational taste trip! ☕💦 ☕️ refreshingly served by our resident barista 🎥 captured in the moment #brusselscoffee #coffeeplace #newplacealert #brusselsfood ♬ suono originale - Giorgio Prezioso

Bijzonder interieur

Het interieur van deze nieuwe hotspot is open, waardoor je zelf kan zien hoe de barista's jouw koffie maken. Centraal staat een meterslange marmeren toog die van buiten naar binnen loopt. Zo kan je er zowel van genieten wanneer je een take-away bestelt, als wanneer je plaatsneemt binnen. Om zo ecologisch mogelijk te zijn, is het hele interieur gemaakt met duurzame materialen, zoals hout, metaal en marmer. Dat alles maakt Barkboy een gezellige, unieke en rustgevende plek.

Barkboy
Barkboy

Barkboy serveert koffie in blik

Wat Barkboy echt doet opvallen tussen andere koffiebars, is dat ze hun iced drankjes serveren in blik. Daarbij gaat het niet om op voorhand gemaakte of gekochte drankjes. De barista's maken ze ter plekke in het blikje en sluiten het vervolgens zelf af. Alleen om dat proces te zien, zou je al een bezoek willen brengen aan de nieuwste koffiebar in de hoofdstad.

koffie in blik
Barkboy

Naast heel wat warme en koude dranken, serveert Barkboy ook zelfgemaakte gebakjes. Onder meer cookies, bananenpudding en kaneelbroodjes staan op het menu. Die worden allemaal ter plekke gebakken om de versheid ervan te garanderen.

Ecologische bedrijfsfilosofie

De koffiebar wil zo ecologisch mogelijk zijn. Daarom wordt gekozen voor een duurzaam interieur en ingrediënten. Om hun afval te beperken, gebruiken ze hun koffieresidu om coffee-dyes te maken. Je kan in de bar dus niet alleen eten en drinken, maar ook zelfgemaakte coffee-dyed T-shirts en sneakers kopen. Een origineel en succesvol initiatief, want er is al een wachtlijst voor de Barkboy-items.

barkboy
Barkboy

Zelf zin gekregen in ijskoffie? Je vindt de nieuwe koffiebar op een steenworp van Brussel-Centraal. Wij hebben alvast een nieuw vast adresje in onze hoofdstad.

Adres: Onderrichtsstraat 20, 1000 Brussel.