Dit is het perfecte boetiekhotel voor een citytrip in Brussel

Geüpdatet op 19 juni 2023 door Camille Vernin en ELLE België
Dit is het perfecte boetiekhotel voor een citytrip in Brussel D.R.

Brussel barst van de mooie hotels met groene terrassen, ongewone looks en verfijnde restaurants die de hoofdstad doen opleven. Een van onze favorieten is het Pillows City Hotel Brussels Centre.

Zachte kingsize bedden

Dit viersterren boetiekhotel ligt in het hart van de Belgische hoofdstad, in een klein, discreet straatje vlak naast de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal. Het heeft een prachtig, eigentijds interieur met 70 kamers en 2 suites. Geniet er van het chique minimalisme, de heerlijke geur en ultracomfortabele kingsize bedden. De kamers zien er spiksplinternieuw uit doordat ze in januari nog werden opgefrist: nieuwe tapijten, schitterende lampen, originele fauteuils...

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pillows Hotels (@pillowshotels)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pillows Hotels (@pillowshotels)

Cosy restaurant

Vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan het restaurant. The Living is een gastronomische restaurant dat elke dag tot middernacht open is. Ook het restaurant kreeg een gloednieuwe look. Er werden bomen geïntegreerd in het interieur, dit zorgt voor een intieme en gezellige sfeer. Duik in een van de supercomfortabele zetels en laat je inspireren door de kunstwerken aan de muur. Op het menu staan kleine, lekkere gerechten met ingrediënten van topkwaliteit. De grote klassiekers krijgen er een twist dankzij de selectie wijnen en cocktails die perfect bij elk gerecht passen.

Voor het hoofdgerecht heb je de keuze uit tatami van rundvlees, ceviche van kabeljauw of groenteballetjes. Als hoofdgerecht kan je kiezen uit Black Angus filet, gebakken kabeljauw, kip met kruiden of orecchiette met courgettepesto. Als dessert is er crème brûlée met mango, Mexicaanse chocolademousse en citroensorbet met een pikante saus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pillows Hotels (@pillowshotels)

Op wandelafstand van de Grote Markt

Doordat het hotel gelegen is in een rustige straat op 100 meter van het Centraal Station en op amper 10 minuten van de Grote Markt, is het de perfecte uitvalsbasis om het historische centrum van Brussel te ontdekken, met zijn smalle straatjes vol cafés, mooie musea en restaurants. Ontdek de neoklassieke gebouwen uit de 19e eeuw op het Koningsplein om vervolgens een kijkje te nemen in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en beklim daarna de Kunstberg voor een panoramisch uitzicht over de hoofdstad.

Nog meer goed nieuws want Pillows biedt activiteiten voor gezinnen en teambuildings. Zo kan je de geschiedenis van Brussel en al haar verhalen ontdekken tijdens een begeleide wandeling door de stad, de beste pralines van de hoofdstad proeven tijdens een workshop van Pierre Marcolini of een bezoekje brengen aan het Koningsplein en het Magritte Museum.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pillows Hotels (@pillowshotels)

Voor meer informatie of om een kamer te boeken kan je terecht op pillowshotels.com.