Deze zomer maken lange gelnagels plaats voor korte, naakte manicures

Geüpdatet op 4 juli 2023 door Lore Ginneberge
Deze zomer maken lange gelnagels plaats voor korte, naakte manicures Launchmetrics

Klaar om afscheid te nemen van je gelnagels? Korte, simpele manicures nemen het over, en op social media wordt zomer 2023 de 'naked nail summer' gedoopt.

Naked nails nemen het over

Zoals we gewend zijn in mode en beauty, slaat de slinger onvermoeibaar door van het ene naar het andere uiterste. Waar we vorig seizoen overal lange nagels zagen met seventies motiefjes, chromepoeder of minuscule tekeningen, staat zomer 2023 in het teken van naakte nagels. Op catwalks, rode lopers en social media worden de manicures korter en korter, en ruimt nail art plaats voor een blank canvas. Diehard gelnagelfans documenteren hun geleidelijke transitie naar natuurlijke nagels, niet in het minst om ze een welverdiende pauze te geven.

@sydneyv.nichols #stitch with @alix earle the financial and time investment of a biweekly gel mani omg #nakednails #manicure #summertrends ♬ original sound - Sydney

Low maintenance & recession-core proof

Een vaste maandelijkse afspraak voor een nieuwe set gel- of acrylnagels neemt niet alleen een grote hap uit je budget, zo'n uitgebreide behandeling neemt uren in beslag. Uit de vele reacties op sociale media blijken tijd en geld dan ook de grootste redenen om valse nagels vaarwel te zeggen.

@emmablaz ngl I miss fake nails sometimes but I’m trying to embrace the natural, short nails 😅💅🏼 #shortnails #shortnailinspo #milkywhitenails #naturalnails ♬ street, kiss better - speed - INDRAGERSN

Korter wordende nagels worden daarnaast gelinkt aan de huidige recessie, want zowel een DIY-manicure als een professionele nagelverzorging met gewone nagellak kosten maar een fractie van de prijs. Je hoeft dus niet noodzakelijk afscheid te nemen van je favoriete nagelstylist, maar kan bij je volgende afspraak vragen naar een natuurlijke manicure op je eigen nagels.

De korte 'quiet luxury' manicure

Als er momenteel één trend domineert, is het wel 'quiet luxury' of 'stille luxe'. De look bestaat uit klassieke silhouetten, designertassen zonder opzichtig logo en een neutraal kleurenpallet. Boegbeelden van de beweging zijn onder meer Sofia Richie en Jasmine Tookes. Beide vrouwen vallen op door hun elegante stijl - denk kasjmieren Loro Piana-truien, een vintage Cartier-horloge, lage Chanel-pumps en een knisperend wit hemd van The Row.

Jasmine Tookes met nude nagels
Jasmine Tookes met nude nagels

Stille luxe staat synoniem voor tijdloos en klassiek. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de uitverkoren quiet luxury queens kiezen voor korte, goed verzorgde nagels in plaats van de lange, kleurrijke acrylset die het vorige zomer zo goed deed.

Sofia Richie met korte nagels
Sofia Richie met korte nagels

Alles wat Sofia Richie heeft, wordt een instant hit. De ster draagt haar nagels steeds kort en laat ze lichtroze of babyblauw lakken. Haar favoriete kleur? De iconische Skinny Dip van essie.

Nagellak in 1001 Skinny Dip, essie
Nagellak in 1001 Skinny Dip, essie

Shop hier