Wedstrijd: win een van de 10 zonnebeschermingssets van Avène

Gepubliceerd op 21 juni 2023 door ELLE Partner

Tijd om de manier waarop we ons tegen de zon beschermen nog eens tegen het licht te houden! Avène heeft namelijk een zonnefilter ontwikkeld die niet alleen tegen uv-stralen, maar ook tegen blauw licht beschermt. Dat laatste is immers verantwoordelijk voor 25% van de oxidatieve schade aan de huid1.

Zonnestralen zijn er niet enkel in de zomer of op het strand. Maar liefst 80% van de blootstelling aan de zon gebeurt in het dagelijkse leven, waarbij het gezicht de meest blootgestelde zone blijft. Hoewel uv-straling gekend is als grote boosdoener voor de huid, wordt 25% van de celschade echter veroorzaakt door blauw licht. De stralen daarvan versnellen dagelijks de huidveroudering en bevorderen het ontstaan van rimpels en vlekken. Violetblauw licht is in grote hoeveelheden aanwezig in daglicht en dringt dieper door in de huid dan uv-straling. Het versnelt dagelijks de huidveroudering en bevordert het ontstaan van zichtbare schade, zoals rimpels, vlekken enz. Het veroorzaakt een intensere en langdurigere hyperpigmentatie2, zorgt voor oxidatieve stress en tast de cellen aan binnen het uur na blootstelling3. 

De oplossing? TriAsorB™! 

TriAsorB is een zonnefilter die in het gepatenteerde filtersysteem van Avène is geïntegreerd. Hij verhoogt het beschermingsniveau van de huid tegen fotoveroudering door blauw licht en biedt zo de beste bescherming tegen diepe, zichtbare huidbeschadiging. 

DOE MEE EN MAAK KANS OP EEN VAN DE 10 ZONNEBESCHERMINGSSETS VAN AVÈNE VOOR EEN TOTALE WAARDE VAN € 72,20. 

Reflex 50+ (30 ml) 
Zeer hoge SPF50+ bescherming tegen UVA-, UVB-stralen en blauw licht. Zonnebescherming voor gelaat en lichaam, geschikt voor de meest gevoelige huid, in zakformaat. Geschikt voor de gevoelige huid van kinderen, baby’s en volwassenen. 

Herstellende aftersun melk (200 ml) 
Een herstellende aftersun melk die de gevoelige huid van de hele familie* hydrateert, kalmeert en herstelt na blootstelling aan de zon. 

SPF 50+ Spray (200 ml) 
Zeer hoge zonnebescherming voor de gevoelige huid. Fotobeschermend, hydraterend, laat geen wit laagje na. 

Thermaal Water van Avène Spray (50 ml) 
Verzachtende spray voor onmiddellijk comfort. Een aangename nevel die het gevoel van ongemak verzacht. 

Een ‘Sunny Side Up’-strip en een strandtas  

 

*1 Equivalent van 1 uur blootstelling aan de zon op onze breedtegraden in de zomer.

*2 – Differences in visible light-induced pigmentation according to wavelenghts: a clinical and histological study in comparison with UV exposure (2014), Luc Duteil and Al.

*3 – Journal of Investigative Dermatology (2010) 130, 259 – 269 ; doi : 10.1038/jid.2009.194 ; published online 13 August 2009). 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Avène.
www.eau-thermale-avene.be

Lees ook:
Hier shop je 'period-proof' zwemkleding voor tijdens je menstruatie
No Hard Feelings, de schandalig grappige film van deze zomer
Rado x tensen juweliers: een eersteklas antwerpse juwelenwinkel