Spinning in stijl: indoor cycling studio Syncycle verovert Brussel

Geüpdatet op 9 mei 2023 door Lore Ginneberge
Spinning in stijl: indoor cycling studio Syncycle verovert Brussel

Indoor cycling is al langer een hype in de VS, maar ook bij ons openen steeds meer clubs die focussen op deze intense sport. In Brussel kan je vanaf nu de benen vanonder je lijf trappen bij Syncycle.

Een cyclingles volgen moet hetzelfde gevoel geven als een avondje onder vrienden

Klaar voor de rit?

Opgericht door twee gepassioneerde vrouwelijke ondernemers, biedt de nieuwste sportclub in onze hoofdstad een collectieve ervaring die focust op wellbeing en community. Dankzij een unieke aanpak die spiritualiteit, meditatie en cardiotraining op muziek weet te combineren, maakt Syncycle sporten weer leuk. Het enige wat je hoeft te doen is je fietsschoenen in de pedalen klikken en genieten van een transformerende rit.

syncycle cycling spinning Brussel

"Onze missie is om een plek te bieden waar je je echt goed voelt, waar je niet beoordeeld wordt op je prestaties. We willen een community creëren tussen leden en coaches, ver weg van de gebruikelijke fitnesszalen die vaak nogal onpersoonlijk zijn," aldus de oprichters.  

syncycle cycling spinning Brussel

Unieke cycling studio in hartje Brussel

Gevoed door een wederzijdse passie voor indoor cycling en een gemeenschappelijke kennis, besloten Pauline Corthouts en Sophie van den Berkhof een voelbare leegte in Brussel op te vullen door een intieme indoor cycling studio op te richten waar prestatie ruimte maakt voor plezier.

spinning Brussel

Voortbouwend op hun buitenlandse woon- en fietservaringen en hun complementaire professionele achtergrond in grafische vormgeving en sales kwam Syncycle tot leven, een levendige en unieke studio voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, in hartje Brussel.

spinning Brussel

Na het sporten kan je terecht aan de bar voor een gezonde snack, een smoothie of een matcha latte om je energie op peil te houden. "We willen vooral de hype overbrengen voor het beoefenen van sport. Hier in België is sporten nog vaak van ‘moeten’, om er goed uit te zien of omdat het verplicht voelt. Wij willen eerder het well-being-element brengen. Het moet vooral een plezier zijn voor jezelf," besluiten Pauline en Sophie. 

Meer info via syncycle.be