ELLE voyage: Magali Pinchasi’s hotspots in Tel Aviv

Gepubliceerd op 13 juni 2014 door Isabelle
ELLE voyage: Magali Pinchasi’s hotspots in Tel Aviv

Tel AvivMaak kennis met Elle’s reisgids! Zin om verre of minder verre, nieuwe of minder nieuwe, alom bekende of verrassende oorden te verkennen? Een zomer lang trakteren wij je elke week op de hotspots van ’s werelds leukste steden -van Londen tot Tel Aviv via Marrakech en Bangkok. Deze week in de kijker: Tel Aviv!

New York, maar dan iets exotischer: Tel Aviv is één van de meest miskende toeristische bestemmingen. Nochtans komen la dolce vita, cultuur, shoppen, uitgaan en luilekkeren er op de eerste plaats. Je vindt er een unieke kruising tussen oud en nieuw, tussen Oost en West. Een verrassende wereldstad aan de Middellandse Zee die juwelenontwerpster Magali Pinchasi op haar duimpje kent. De Antwerpse gidste ons enkele weken geleden door het Diamantenkwartier, vandaag doet ze hetzelfde met de “Lenteheuvel” in Israël:

Tel Aviv

1/

ZONNEN Gazebbo 1

Gordon Beach Nood aan verfrissing? Ga richting Gordon- en Hilton beach, stranden vol bars en restaurants. De ideale plek voor een drankje terwijl je geniet van de prachtige zonsondergang van Tel Aviv. ‘s Middags kan je er lunchen in het leuke restaurant Fortuna Del Mer dat een selectie van voorgerechten, vis en zeevruchten aanbiedt. Het uitzicht is adembenemend mooi!

Fortuna Del Mar
Eliesere Pery 16 / A Cote Carlton
Tel Aviv

Gazebbo Beachclub: Gazebbo Beach Club is een bar, restaurant en watersportclub aan het strand van Herzliya. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is er ambiance verzekerd! Muziek, lekker eten, en watersport all day long: de Nikki Beach van Israël.

Reef Beach, Herzliyya Pituach
T. +972 9 950 2520Gazebbo 2

Gazebbo3

2/

FLANNEREN en BEZIENSWAARDIGHEDEN

Niets beters om een stad te ontdekken dan wandelen, verloren lopen, rondsnuffelen en zelf de weg terug te vinden. Extra leuk in deze buurten:Old Yaffa 2

Hayarkon Park : De tegenhanger van het bekende Central Park in New York. Net als in New York kan je er genieten van een ochtendsessie Yoga, jogging, fietsen, kayakken, pedalo, enz… Het is dus de perfecte vlucht uit het jachtige stadsleven.Madonna, Justin Timberlake, en zelfs de Rolling Stone’s hebben er reeds opgetreden, er hangt dus rock ’n roll aan de bomen!

Promenade en haven van Tel-Aviv: Langs de prachtige promenade, het witte strand en de mooie blauwe zee, krioelt het van wandelaars en joggers. De kilometerslange dijk brengt je tot aan de jachthaven. Op het strand kan je overal genieten van frisse drankjes, smaakvol eten, en lekkere watermeloen! De beruchte “matkot” (strand ping-pong) davert in je oren.Promenade

De haven werd onlangs volledig gerenoveerd, en is nu de echte ‘Place to be’! Je vindt er marktjes, winkeltjes, restaurants. Het bruisende nachtleven komt hier ‘s nachts tot leven in de vele bars en nachtclubs!

Tel Aviv Museum of Art: Eén van de machtigste Musea voor Moderne en Hedendaagse kunst , in een prestigieus gebouw in hartje Tel Aviv. Het museum bezit een ongelooflijk rijke collectie van kunstenaars uit de hele wereld, een must!

Sderot Sha’ul HaMelech 27, +972 3 607-70-20 

Old Jaffa Een aanrader: Yaffa! In deze oude Arabische wijk leven joden en Arabieren samen. Hier vind je tussen de oude gebouwen een aantal eetplekken en terrasjes , waarvan “Itsik Hagadol” de leukste is. Old Yaffa 1

The Station – HaTachana : HaTachana is geopend in 2010 en ligt tussen Jaffa en Neve Tzedek. Het is gebouwd op het oude (inmiddels opgeheven) station van Zuid-Tel Aviv en bestaat uit zorgvuldig gerestaureerde, pastelkleurige gebouwen. Je vindt er Israëlische designer-boetiekjes, kunst, winkels en restaurants.
Tijdens de vakanties, de zomer en op zaterdagnamiddag zijn en openlucht-activiteiten: acrobaten, dansers, en straatartiesten.

HaTachana Hamered St, Tel Aviv 

3/

SHOPPEN

Nahalat Binyamin: Op dinsdag en vrijdag kan je de levendige openluchtbazar Nahalat Binyamin bezoeken. Zowel Israëli’s als toeristen dwalen er in de straatjes om te shoppen of koffie te drinken. Straatoptredens, straattoneel en muzikanten geven nog meer kleur aan het tafereel. De perfecte plek om lokale producten en originele souvenirs te shoppen.Schermafbeelding 2014-06-12 om 15.33.21

Carmel Market: op enkele minuten wandelen van Nahalat Binyamin vind je Carmel Market, de belangrijkste markt van de stad voor verse voedingsmiddelen. Probeer er maar eens boven de trotse, luidkeels roepende verkopers uit te komen!

HaCarmel Street, Tel Aviv

Neve Tzedek : Neve Tzedek is uitgegroeid tot één van de meest trendy en dure wijken van Tel Aviv, dankzij de nabijheid van het strand, en de dorpse sfeer. De architectuur van Neve Tzedek is zeker één van de hoogtepunten in het gebied. Prachtige oude huizen gerestaureerd door moderne architecten en designers.telaviv.jpg

Shabazi Street is de hoofdstraat van Neve Tzedek en, net als veel van de zijstraatjes vindt je hier boetieks, galerijen en ambachtelijke winkels. De Suzanne Dellal Center is Tel Aviv’s danscentrum met een prachtig plein en interessante tuinen.
Niet te missen: Cafe Suzanna, Anita Ice Cream, Boutique Elise, etc.

Shabazi street, Neve Tzedek Tel Aviv

4/

UITGAAN

Aria: Tel Aviv's Aria biedt een speciale ervaring aan: op het tweede verdiep vind je het restaurant waar je kan  kiezen tussen  een chic diner met  uitzicht op het bruisende nachtleven van Tel Aviv, of een casual etentje met zicht op de open keuken. In de kelder vind je een prachtige bar, met  ruime keuze uit huisgemaakte cocktails, premium wijnen en ambachtelijke bieren.

Nahalat Binyamin Street 66, Tel Aviv -T. +972 3 529 50 54Schermafbeelding 2014-06-12 om 15.42.21

Par Derrière: Par derriere is een kleine romantische wijnbar, gelegen in een verborgen tuintje in het hart van Tel Aviv. De jazz, lounge en bossa nova muziek tovert deze plek samen met het warme design om tot een geweldige set voor een mooie en easy going avond. De Parijse eigenaar heeft de bar gevuld met wijnen uit Israël en elders. Cocktails vind je er natuurlijk ook! Dinsdagavond kun je van live-concerten genieten.Schermafbeelding 2014-06-12 om 15.41.19

King George Street 4, Tel Aviv -T. +972 3 629 2111

Tailor Made: Echt een unieke plek! Tailor Made biedt precies de juiste hoeveelheid van alles aan: De juiste sfeer, geweldige hapjes, en een verborgen tuintje. Zeker de cocktails niet vergeten, die bij deze stijl perfect passen!

Allenby 99, Tel Aviv -T. +972 3 5033387

Clara Club:Deze prachtige plek opent haar deuren enkel tijdens de zomermaanden. Je geniet van een nachtje uit met zicht op de zee! Je kan er dansen, genieten van de live of dj muziek of luieren op de outdoor sofa's tijdens het bewonderen van de golven op de rotsen. Af en toe krijg je een “splash” koel zeewater over je heen, een welkome verfrissing op warme zomeravonden…

Dolphinarium, Tel Aviv -T. +972 54 740 6024TelAviv_Clubs_Clara_2

5/

ETEN 

Brasserie : Gelegen in het hartje van Tel Aviv, met zicht op het Rabin Square, en 24/24 bruisend van leven: er  is geen betere plek dan Restaurant “Brasserie” om de ziel van de stad te weerspiegelen. Deze plek is een echte hype dankzij de uitgebreide kaart, door iedereen gegeerd.

Ibn Gabirol St 70, Tel Aviv-Yafo -T. +972 3-696-7111

Port Said  Met zicht op de indrukwekkende Synagoge van Tel Aviv, ervaar je in restaurant Port Said een ongelooflijke sfeer dankzij de fusie tussen drankjes en zeer pittige hapjes aan haalbare prijzen –een mix die Port Said heel populair maakt bij locals. Je moet er wel vroeg genoeg bij zijn om een tafeltje te bemachtigen want voor je het weet zijn zowel trappen als bankjes bezet!

5 Har Sinai St, Tel Aviv -T. +972 3-620-7436

Topolopompo Topolopompo is een zeer stijlvol nieuw Aziatisch restaurant. De inrichting is super modern en in top design. Topchef Avi Konforty, biedt  fantastische gerechten aan in deze Asian Grill en er heerst altijd een topsfeer.Schermafbeelding 2014-06-12 om 15.43.52

Walter Moses 8, Tel Aviv -T. +972 3 691 0691

Delicatessen  Overgewaaid vanuit New York, “Delicatessen” is de allernieuwste nieuwigheid in Tel Aviv! Gelegen aan Rotschild Boulevard, genieten alle Tel-Avivianen van een complete service, bestaande uit restaurant, café, en wereldklasse gourmet-winkel, à la Harrods. Van verse bagels, croissants, gebakjes, kaas en fijne charcuterie tot en met een uitgebreid etentje.

Yehuda HaLevi Street 79/81, Tel Aviv -T. +972 3 968 10 10

Schermafbeelding 2014-06-12 om 15.44.41

Tamara Juice Bar: Een van mijn favoriete plekjes in Tel Aviv. Deze heerlijke juice bar is bevindt zich in een kiosk, versierd met alle soorten fruit ! Je kan er kiezen tussen heerlijke sapjes en smoothies van bekende en minder bekende soorten fruit en groenten.

Dizengof 75, Tel Aviv