Dit zijn de 5 fleurigste plekken voor een campervakantie

Geüpdatet op 13 april 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Dit zijn de 5 fleurigste plekken voor een campervakantie © Adobe Stock

Dat tripjes niet altijd ver weg hoeven te zijn, wordt nog maar eens bewezen door deze prachtige, bloemrijke plekken. Reden te meer om er nog eens op uit te trekken met de camper.

1. Fruitbomen in Haspengouw

Voor prachtige natuurwandelingen ben je zeker op je plek in het Limburgse Haspengouw. Deze regio staat bekend als de grootste fruitstreek van België. Dat en het feit dat de fruitbomen net in bloei zijn, maakt dit de perfecte locatie voor een campervakantie. Ben je al het wandelen beu? Dan kan je terecht bij Recreatiedomein De Alk waar je kan minigolfen, waterfietsen en go-carten. Daarnaast is Haspengouw ook dé wijnstreek van Limburg, redenen genoeg dus om de regio eens te bezoeken.

Haspengouw campervakantie Limburg
© Visit Limburg

Je kan je camper makkelijk parkeren op een van de vele staanplaatsen zoals de Haspengouwse Camperplaats of Parking De Alk.

2. Blauwe hyacinten in het Brusselse Hallerbos

Wie een indrukwekkend blauw bloementapijt wil zien, wacht beter niet te lang. Ten vroegste half april staan de boshyacinten in bloei in het Hallerbos. Eens het zover is, heb je nog twee weken om ze te bewonderen en daarna verdwijnen ze weer voor een jaar. Zoveel hyacinten dicht bij elkaar vind je maar op een paar plekken in de wereld en moet je dus zeker eens gezien hebben. Dit is de ideale gelegenheid voor een ontspannende wandeling en om je Instagramfeed nog eens te updaten met een paar sprookjesachtige foto's.

Hallerbos blauwe boshyacinten
© Hallerbos

Je camper kan je achterlaten bij Kampeerverblijfpark Oasis in Halle.

3. Tulpen in Nederland

Keukenhof ligt dan misschien wat verder van huis, maar het is de lange rit meer dan waard. In dit bloemenpark zien de tulpenweiden eruit alsof ze recht van een postkaart komen. Het tulpenseizoen begint midden maart en eindigt midden mei, maar half april zijn ze op zijn mooist. Naast een wandeling door het gigantische park kan je er ook een boot- of fietstocht maken en tussen de bloemen door vind je wel 55 kunstobjecten. Hoog tijd dus om een tripje naar Nederland in te plannen!

Keukenhof Nederland tulpen
© Keukenhof

Met je camper kan je terecht op een van de campings in de buurt zoals Camperplaats De Guldenroede of Camping Vogelenzang.

4. Narcissen in de Holzwarche vallei

In tegenstelling tot wat de Duitsklinkende naam doet vermoeden ligt deze plek nog net in België. In april kleurt deze Luikse vallei geel van de narcissen, maar ook hier moet je je haasten want eind april zijn de bloemen uitgebloeid. Niet getreurd als je te laat bent, na april valt er in deze vallei nog genoeg te zien. Half mei bloeien de bergvenkel en bergcentaurie die de vallei vol witte en blauwe bloemetjes zetten. En in het begin van de zomer verschijnen er nog meer prachtige bloemen die ook nog eens een heleboel vlinders aantrekken. Kansen genoeg voor een uitstap met de camper.

narcissen Holzwarche vallei
© Ardennen.nl

Je camper kan je parkeren bij Camperlocatie Capricornus, twintig minuten fietsen van de vallei.

5. Orchideeën in Nederlands Limburg

Het is nog even wachten tot midden mei voor de orchideeën in bloei staan. Maar vanaf dan is het Gerendal zeker een bezoekje waard. Naast de wilde orchideeën is er ook een orchideeëntuin waar je de bloemen in al hun pracht kan gaan bewonderen. Wat dit gebied extra uniek maakt is dat het amper bebouwd is. Buiten het geblaat van de schapen en vogelgefluit is het er heerlijk rustig.

Gerendal Nederland
© Visit Zuid-Limburg

Je camper kan je achterlaten bij Camping De Linde. Deze camping grenst vlak aan het Gerendal.

Heb je zelf geen camper, maar wil je toch graag op campervakantie? Dan is huren de ideale oplossing. Bij Yescapa kan je mobilhomes, buscampers en campervans huren in Europa.