Wedstrijd: win tickets voor de tentoonstelling over Diane von Furstenberg

Gepubliceerd op 4 april 2023 door ELLE Partner

Het Mode & Kant Museum in Brussel staat in het teken van deze Amerikaanse ontwerpster – die eigenlijk gewoon Belgische is. Bovendien geeft het museum 5 x 2 plaatsen weg voor het openingsevent, in aanwezigheid van niemand minder dan Diane von Furstenberg herself.

Geëngageerde zakenvrouw, glamoureuze businesswoman, mode-icoon, pionier die zich niets aantrekt van bewegingen en dressingregels en buitengewone persoonlijkheid... Dat alles en nog veel meer is Diane von Furstenberg. En hoewel we redenen te over hebben om haar indrukwekkende carrière te belichten, is de expositie volgens haar zeker geen terugblik op haar leven. Immers, DvF leeft nu, niet in het verleden. Het hele event is een idee van Nicolas Lor. Hij is niet alleen de curator van de expo, maar ook fashionista, voormalig archivaris bij Chanel en samensteller van diverse andere exposities. "Toen ik naar Brussel verhuisde, heb ik informatie ingewonnen over Brusselse ontwerpers en ontwerpsters.

Zo ontdekte ik dus dat Diane hier is geboren, terwijl ik er eigenlijk van overtuigd was dat ze een Amerikaanse designer was. Ik had een welomlijnd idee van het merk DvF: draagbaar, praktisch. En de wikkeljurk, uiteraard (de beroemde wrap dress). Ik heb contact met haar opgenomen en ze heeft me letterlijk in haar huis en in haar leven binnengelaten." Vervolgens is hij naar Connecticut getrokken, waar hij een week lang in haar archieven heeft rondgesnuffeld. Uit honderden kledingstukken, foto's, filmpjes, magazines en labels heeft hij uiteindelijk een selectie gemaakt. Diane houdt immers alles bij, zelfs haar dagboeken. Ze verzamelt als het ware herinneringen. Deze tentoonstelling maakt een inventaris op van Diane von Furstenbergs leven: "Mijn merk is een erfenis die ik zal nalaten aan mijn kleindochter Talita. Wat is DvF? Het is de vrouw die vóór de mode komt, het is het uniform van de vrouw die in charge is, het is vooral heel vloeiend en flexibel!" 

Win 5 x 2 plaatsen voor het openingsevent van de expositie, in aanwezigheid van Diane von Furstenberg, op dinsdag 25 april van 17.30 u. tot 20 u.

Woman before Fashion. Diane von Furstenberg van 21/04/23 tot 07/01/24 in het Mode & Kant Museum, Violetstraat 12 in 1000 Brussel. fashionandlacemuseum.brussels

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met het Mode & Kant Museum.
www.fashionandlacemuseum.brussels

LEES OOK:

Hansaplast, verzorging voor mens en milieu
Agendatip: de 34ste editie van ART Knokke-Heist
Je ogen optisch liften met make-up? Beauty experten verklappen hun beste tips