M.A.C x Whitney Houston is de meest glamoureuze make-upcollectie van het jaar

Geüpdatet op 7 december 2022 door Lore Ginneberge
M.A.C x Whitney Houston is de meest glamoureuze make-upcollectie van het jaar © M.A.C Cosmetics

Make-up merk M.A.C Cosmetics brengt een eerbetoon aan een van de grootste zangeressen van de 20e eeuw. De limited edition Whitney Houston-collectie viert de iconische stijl en schoonheid van de ster.

Vrouwelijk, sterk, origineel, Whitney Houston had het allemaal. Haar persoonlijke visie op make-up is al die jaren later nog steeds actueel: glossy lippen, cat eyes en glowy make-up die haar uitgesproken jukbeenderen in de verf zet. "Whitney is altijd een toonbeeld van schoonheid geweest voor vrouwen, zowel bij belangrijke gebeurtenissen als in haar dagelijks leven," zegt Pat Houston, executeur van Whitney Houston's nalatenschap. "Ons doel met M.A.C. was het ontwerpen van een make-up lijn die aan alle behoeften kon voldoen. De collectie is trouw aan de oog- en lippenkleuren waarmee ze graag werkte."

Voor M.A.C Cosmetics is deze samenwerking zinvol. Het is een eerbetoon aan deze muze die haar waarden deelde - en vooral de passie voor glamour. "Deze collectie bevat de tinten en afwerkingen die essentieel waren voor Whitney's meest memorabele looks," zegt Fatima Thomas, Senior Artist bij M.A.C Cosmetics.

© M.A.C Cosmetics Whitney make-up
© M.A.C Cosmetics

M.A.C x Whitney Houston: glitter en glamour

De collectie, geïnspireerd op Whitney Houston's beautyroutine, bestaat uit vier lipsticks: twee in nude en roze tinten (Nippy's Moody Nude en Nippy's Rose) en een duo diep gepigmenteerde warme roodtinten (Nippy's Feisty Red en Nippy's Sensual Red), aangevuld door twee lipglosses (Nippy's Shimmery Gold en Nippy's Shimmery Cinnamon). Deze tinten kunnen alleen of in lagen worden gedragen om Whitney's kenmerkende glanzende looks te bereiken.

© M.A.C Cosmetics
© M.A.C Cosmetics

Van perfecte beigetinten tot diep houtskoolzwart, bruintinten, grijstinten en gemengde metallics, de oogschaduwen in Whitney's Nippy Eye Iconic-palet zijn alles wat je nodig hebt om de gedenkwaardige look van de ster te bereiken. En om de glow te versterken heeft het merk een duo glanzende blushes en een gouden bronzer ontwikkeld.

M.A.C x Whitney Houston Powder Blush in Nippy's Pink Rose
Powder Blush in Nippy's Pink Rose, M.A.C x Whitney Houston
Lipglass in Nippy's Shimmery Gold, M.A.C x Whitney Houston
Lipglass in Nippy's Shimmery Gold, M.A.C x Whitney Houston

De producten zijn vanaf 8 december verkrijgbaar in alle M.A.C stores, de INNO-vestigingen  en op maccosmetics.be.

Fans van het icoon? Sony Pictures' muzikale biopic 'I Wanna Dance With Somebody', die het leven en nalatenschap van Whitney Houston viert, verschijnt op 21 december 2022 in de bioscoop.

ONTDEK OOK: De Black Panther-collectie van M.A.C Cosmetics voor alle huidtinten