Alles wat je moet weten over Taylor Swift’s album ‘Midnights’

Geüpdatet op 17 oktober 2022 door Lore Ginneberge
Alles wat je moet weten over Taylor Swift’s album ‘Midnights’ @taylorswift

Taylor Swift brengt een nieuw album uit, getiteld 'Midnights', en in ware Swift-stijl dropte de ster al heel wat hints. Dit is alles wat we weten, van de releasedatum tot de tracklist.

Afgelopen augustus besloot Miss Swift om een bom te droppen tijdens haar MTV VMA's awardspeech voor Video of the Year: haar 10e album, 'Midnights', zou over twee maanden uitkomen, op 21 oktober. Tegen haar fans zei ze: "Ik had zo'n beetje besloten dat als jullie zo gul zijn en ons dit geven," verwijzend naar de Video of the Year award, "dacht ik dat het een leuk moment zou zijn om jullie te vertellen dat mijn gloednieuwe album 21 oktober uitkomt. En ik zal jullie om middernacht meer vertellen." Kort daarna veranderde ze haar social media bio in het cryptische 'meet me at midnight', wat het mysterie alleen maar groter maakte. Toen de klok eindelijk twaalf uur sloeg, gaf Swift uitgebreid aan wat haar nieuwste project inhield. En sindsdien doet de ster er alles aan om de spanning op te bouwen via kleine en grote hints. Hier is alles wat we tot nu toe weten over 'Midnights'.

Wanneer komt het album 'Midnights' uit?

Swift onthulde de releasedatum al eerder tijdens de MTV VMA's: Vrijdag 21 oktober 2022. Naar goede gewoonte zal het waarschijnlijk om een nachtelijke release gaan, zeker gezien de albumtitel. Fans wezen erop dat 21 oktober 2022 toevallig de verjaardag van Kim Kardashian is. Maar veelzeggender is de som van de cijfers: 10 + 2 + 1 = 13, Swifts geliefde en veel voorkomende getal én het aantal tracks op 'Midnights'.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)

Is dit een volledig nieuw Taylor Swift album?

Ja, Swifts album van 21 oktober wordt een nieuw origineel werk. Zoals fans wellicht weten is de ster momenteel bezig aan het opnieuw opnemen van oude albums om haar masters (de originele opnames) terug in eigen handen te krijgen. Tijdens de aankondiging van haar nieuwe plaat ging Swift niet in op wanneer ze haar nieuwe opnames van '1989' en 'Reputation' zou uitbrengen.

Wat is de tracklist van Swifts nieuwe album?

Swift deelde in eerste instantie geen tracklist, alleen dat het album in totaal 13 nieuwe nummers zou bevatten. Tijdens haar nachtelijke albumaankondiging gaf ze een klein detail over het thema van de plaat: "'Midnights', de verhalen van 13 slapeloze nachten verspreid over mijn leven, komt 21 oktober uit. Meet me at midnight." De eerste single heeft ze nog niet aangekondigd.

@taylorswift Midnights tracklist reveal!! Introducing: Midnights Mayhem with Me 🌌😎 #TSmidnighTS #SwiftTok #MidnightsMayhemWithMe ♬ Midnights Mayhem episode 1 - Taylor Swift

Gaandeweg gaf Swift meer van de tracknamen en uiteindelijk de volledige tracklist vrij op sociale media. Die ziet er zo uit:

 1. Lavendel Haze
 2. Maroon
 3. Anti-Hero
 4. Snow on the Beach
 5. You're on Your Own, Kid
 6. Midnight Rain
 7. Question...?
 8. Vigilante Shit
 9. Bejeweled
 10. Labyrinth
 11. Karma
 12. Sweet Nothing
 13. Mastermind

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)

Daarnaast zijn er drie bonusnummers 'Hit Different en een remix van 'You're On Your Own, Kid' en 'Sweet Nothing'. Deze staan uitsluitend op de Target-versie van het album, dat fans nu al kunnen pre-orderen.

Waar gaat 'Midnights' over?

Toen Swift het project aankondigde, legde ze het uitgangspunt en het thema voor haar werk uit. Ze schreef:

"We liggen wakker in liefde en in angst, in onrust en in tranen. We staren naar muren en drinken tot ze terugspreken. We kronkelen in onze zelfverzonnen tijden en bidden dat we op dit moment niet op het punt staan een noodlottige fout in ons leven te maken. Dit is een verzameling van muziek geschreven in het midden van de nacht, een reis door verschrikkingen en zoete dromen. De vloeren die we bewandelen en de demonen die we onder ogen zien. Voor ieder van ons die heeft liggen woelen en draaien en besloten heeft de lantaarns aan te houden en te gaan zoeken - in de hoop dat misschien, als de klok twaalf uur slaat ... we onszelf tegenkomen."

'Lavender Haze' gaat over Joe Alwyn

Swift gaf ook al de betekenis van bepaalde nummers prijs. Zo onthulde ze dat het eerste nummer, 'Lavender Haze',  zou gaan over haar zesjarige relatie met Joe Alwyn. "Lavender Haze is track 1 op Midnights," zei ze.

"Ik kwam de woorden 'lavender haze' tegen toen ik 'Mad Men' aan het kijken was. Ik zocht het op omdat ik vond dat het cool klonk. En het blijkt dat het een veelgebruikte uitdrukking is uit de jaren vijftig om verliefdheid te beschrijven. Als je in een 'lavender haze' was, dan betekende dat dat je in die allesomvattende liefdesgloed was. En ik vond dat heel mooi. Ik denk, in theorie, dat als je in de 'lavender haze' bent, je alles doet om daar te blijven en om je niet door mensen van die wolk af te laten halen. Ik denk dat veel mensen daar nu mee te maken hebben, niet alleen 'publieke figuren', want we leven in het tijdperk van sociale media, en als de wereld erachter komt dat je verliefd op iemand bent, gaan ze zich ermee bemoeien. In mijn relatie van zes jaar hebben we rare geruchten en roddelbladen moeten ontwijken. Dus dit liedje gaat over het negeren van die dingen om te beschermen wat echt is."

Hoe zal 'Midnights' klinken?

Op vrijdag 16 september plaatste Swift een TikTok met als onderschrift 'The making of Midnights'. Hoewel er nog geen geluidsfragmenten uit het album te horen zijn, geeft de montage een hoop hints aan fans over de productie van het album. De video bevat fragmenten van Swift aan haar klavier en het opnemen van haar stem. Daarnaast toont de TikTokclip ook een glimp van producer Jack Antonoff, daarmee bevestigend dat hij opnieuw instaat voor de productie van Swift's album.

@taylorswift The making of Midnights 🌌 #TSmidnighTS #SwiftTok ♬ life you lead - niceboy ed

LEES OOK: Lindsay Lohan keert terug met nieuwe Netflix kerstfilm 'Falling for Christmas'