The Body Shop pakt uit met plantaardig ingrediënt 43% krachtiger dan retinol

Geüpdatet op 6 september 2022 door Lore Ginneberge
The Body Shop pakt uit met plantaardig ingrediënt 43% krachtiger dan retinol The Body Shop

The Body Shop pakt uit met edelweiss: een krachtig bloemetje boordevol antioxidanten voor een sterke maar stralende huid.

Edelweiss, het best bewaarde beautygeheim?

Hoewel nog niet zo bekend in skincare, wordt edelweiss al eeuwenlang toegepast in volksgeneeskunde. De Alpen kennen extreme weersomstandigheden, met harde wind, regen en sneeuw, maar het plantje doet het daar uitstekend. Dankzij het extreme klimaat maakt het namelijk natuurlijke antioxidanten als leontopodinezuur aan om zichzelf te beschermen en te herstellen.

edelweiss skincare
de bergplant groeit in extreme weersomstandigheden - Shutterstock

Deze antioxidantwerking van edelweissextract en edelweiss-stamcellen hebben hetzelfde effect op de huid: de barrière wordt verstevigd en het huidoppervlak verzacht. Klinkt minder sexy dan de belofte om rimpels instant uit te vagen, maar The Body Shop zet met dit nieuwe gamma bewust in op 'pro-aging' in plaats van 'anti-aging'. Het is dan ook geen toeval dat het bestverkopende 'Drops of Youth' van het merk verandert in het 'Edelweiss Daily Serum Concentrate'.

43% sterker dan retinol

Tegelijk pakt de edelweiss-lijn uit met een krachtige mix die niet hoeft onder te doen voor bekendere, vaak agressievere actieve ingrediënten. Edelweissleverancier en -expert François Paul zegt daarover: "We hebben de antioxidanten vergeleken met die van vitamine A en merkten dat het op dat vlak 43% sterker is dan retinol. Die antioxidanten beschermen het gelaat, en een sterke huidbarrière is de basis voor een goede huid. Er zijn tal van nieuwe studies die focussen op het verbeteren van de bovenste huidlaag, in het vak noemt men dit 'corneum care'. Dit is echt een ontdekking van de laatste jaren."

Laura Keane, Global Director of Brand Development bij The Body Shop, voegt daaraan toe: "We merken dat consumenten steeds meer weten over skincareformules en dat er een grote toename is in het gebruik van actieve ingrediënten zoals AHA's. Het risico is dat deze de huid kunnen beschadigen wanneer je teveel gebruikt. Voor ons is edelweiss de oplossing, want het verzorgt zelfs de meest gevoelige huid."

the body shop edelweiss
The Body Shop

Vegan en farm-to-face

De Edelweiss-lijn is 100% vegan, gecertificeerd door The Vegan Society. Behalve het krachtige leontopodinezuur bevatten de producten ook peptiden afkomstig uit rijst, die het afweermechanisme en de barrièrefunctie van de huid versterken. De negen producten vormen een complete routine, met onder meer een serum, een vochtinbrengende crème en maskers.

Belangrijk voor The Body Shop is dat de edelweiss biologisch geteeld wordt en met de hand geoogst, allemaal volgens de strikte principes van ‘groene chemie’. De teelt vindt uitsluitend plaats in gebieden waar de bloem niet bedreigd wordt, zodat de biodiversiteit in de Alpen wordt gerespecteerd. Na de oogst wordt het extract bereid zonder chemisch afval, door de plant eerst te drogen en daarna te distilleren met behulp van een hernieuwbaar proces. Op die manier haalt The Body Shop het beste uit de natuur zonder haar te schaden.

Edelweiss Daily Serum Concentrate, The Body Shop
Edelweiss Daily Serum Concentrate, The Body Shop, €30 voor 30 ml

Shop hier

LEES OOK