Dit iconische jaren ’90 kapsel wordt dé trend voor najaar 2022

Geüpdatet op 6 september 2022 door Lore Ginneberge
Dit iconische jaren ’90 kapsel wordt dé trend voor najaar 2022 Giullianna Balza

Herinner je je Winona Ryders iconische kapsels nog? Haar jaren negentig pixie bob wordt dé trend voor najaar 2022.

Retro haarstijlen overspoelen het internet en kapperszaken, van de seventies blowout tot de jaren tachtig shag. Dit najaar schuiven we verder op naar de nineties, met de typische volumineuze brushing en - onze favoriet! - de pixie bob à la Winona Ryder. De actrice werd beroemd in de late jaren negentig om een stoere korte cut vol net-uit-bed volume in verschillende laagjes. Het kapsel vraagt ietsje meer moed dan een simpele brushing, maar heeft de kracht om je hele gezicht (en attitude) te veranderen. Laat je overtuigen:

Winona Ryder en haar iconische korte coupe

Winona Ryder is helemaal terug. Dankzij haar rol in 'Stranger Things' ontdekt de jongere generatie de impact die de actrice had op de film- én modewereld in de jaren negentig. Haar tomboy-stijl maakt opnieuw furore, net als haar korte kapsels.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Winona Ryder (@winonaryderofficial)

Inmiddels haalde #winonaryderhair meer dan een miljoen views op TikTok en delen steeds meer gebruikers hun haartransformaties geïnspireerd op de actrice.

@marcelodominguezdorado This haircut is making a huge comeback sported among generation z - we can’t help Ourselves but to reminisce the 90s through them. #winonaryderhair#90saesthetic #90shair #haircuttransformation #hairinspiration ♬ It Feels So Good - Radio Edit - Sonique

Hoewel Winona de coupe populairder maakte dan ooit, wijzen de kappers van The Hair Bros erop dat de haarstijl al veel langer bestaat. "Er is een reden waarom de coupe al zo lang bestaat en zo'n iconische look is. Gedragen door een aantal van de grootste it girls uit de jaren '60, zoals Mia Farrow, via de jaren '90 door vrouwen zoals Amber Valletta, Nia Long en Winona Ryder, tot de hedendaagse muzen zoals Zoë Kravitz en Michelle Williams. Het is niet zo simpel als gewoon je haar kort knippen, de kleine nuances maken het geweldig," aldus het Londense salon op Instagram. De pixie bob blijft dus bestaan en er zijn duizend-en-één manieren om 'm te dragen.

Celebrities in de ban van de nineties pixie bob

Van de volumineuze variant bij Halsey en Miley Cyrus tot de 'mixie' cut met lange laagjes van Charlize Theron: zo drukken sterren hun stempel op de trend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Florence Pugh (@florencepugh)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by halsey (@iamhalsey)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

A post shared by Adir Abergel (@hairbyadir)

Zo vraag je om een nineties pixie bob

Dit kapsel vraagt om vakkundige handen en een getraind oog. Het goede is dat er verschillende variaties mogelijk zijn, afhankelijk van jouw stijl, haartype en gezichtsvorm. Vraag je kapper om een 'nonchalante nineties korte bob' met veel warrige, zachte laagjes. Wil je het vrouwelijk houden, laat je lokken dan wat langer met gelaagde curtain bangs die aan de voorkant over de jukbeenderen lopen. Wie klaar is voor een totale transformatie, kan voor een meer gender-fluide look gaan met extra kortgeknipte lagen in de nek.

Zo style je een kort kapsel

Het gelaagde kapsel maakt styling simpel. Gebruik haarmousse of volumespray aan de wortels voor een warrige, volumineuze look of creëer een gladder effect met een glansspoeling en stijltang.

volumespray nineties pixie cut bob Winona Ryder
Blowdry Everlift volumespray, Kevin Murphy, €28,50

Shop hier

matrix high amplify haarspoeling glans bob
HIgh Amplify Shine Rinse glansspoeling, Matrix, €16,15

Shop hier

LEES OOK: Koper: de enige haarkleur die er dit najaar toe doet