Interview met Natacha Demeuldre, zaakvoerster van Bubble Charleroi en 7 Wood

Geüpdatet op 31 augustus 2022 door ELLE Partner
Interview met Natacha Demeuldre, zaakvoerster van Bubble Charleroi en 7 Wood

In het kader van het ‘L pour Elles’ programma voor het 150-jarig bestaan van Lillet, zet het merk zaakvoerster Natacha Demeuldre in de bloemetjes.

Het ‘L pour Elles’-initiatief zet vrouwen in de horecasector in de spotlight. Met behulp van een interactieve kaart op lillet.be vind je een lijst met bars en restaurants van vrouwelijke ondernemers. Als onderdeel van dit initiatief biedt Lillet een gratis bar management training aan om de operationele vaardigheden en managementcapaciteiten efficiënter te maken.

Wij spraken met Natacha Demeuldre, de zaakvoerster van de discobar «Bubble Charleroi» en «7 Wood», een restaurant-bar bij de Meren van de Eau d'Heure.

Ontdek de deelnemende 'L pour Elles' bars

Hoe ben je in deze sector beland? 

“In december 2016 opende ik een pop-up bar in Nalinnes Bultia en in 2018 besloot ik een nieuw avontuur te beginnen op de Place De La Digue met champagne, cocktails, muziek uit de jaren tachtig en negentig, … Het succes was ongelooflijk en klanten vroegen om dit voort te zetten. En zo werd een idee ook werkelijkheid.”

Hoe is het om als vrouw een typische mannenjob uit te oefenen?

“Ik wil steeds mijn vrouwelijke persoonlijke touch toepassen en me zo differentiëren van traditionele bars en restaurants. Ik geloof dat zowel in Bubble Bar als 7 Wood, je iets uniek tegenkomt dat je niet bij andere zaken ziet. Ik werk bijvoorbeeld ook  grotendeels met vrouwen.”

Ben je bepaalde uitdagingen tegengekomen tijdens je carrière die je vandaag sterker maken?

“Mijn levensparcours en ervaring in de architectuur helpen me bij de decoratie van mijn zaken. De commerciële onderhandelingen hebben me ook geholpen bij het vinden van partnerships met merken, en de organisatie van onze avond- en thema-evenementen in het restaurant.”

L POUR ELLES  - Lillet

Wat zijn je plannen voor de toekomst? 

“Ik ben begonnen met de transformatie van een boerderij tot Bed & Breakfast bij de Lacs de l’Eau d’Heure op 3 km van mijn restaurant. Je kan er ook ‘luxury glamping’ doen en ik ga daar met mijn familie gaan wonen. Het is een echt gezinsproject, want ik heb ook een appartement voor mijn moeder in het gebouw voorzien. De opening staat gepland voor 2023.”

Hoe is het om een job in de horeca te combineren met je privéleven?

“Niet makkelijk… Met een bar en restaurant op een toeristische site die 7/7 open is gedurende zes maanden per jaar zijn de uren zeer variabel. Gelukkig kan ik door mijn team wel wat vrij nemen. Op zondagavond is het familiediner thuis hét evenement van de week dat we niet willen missen. Ik vertrouw op de kwaliteit en niet op de kwantiteit. Elke vrijdag werken mijn dochter en ik samen in het restaurant. We doen ook ‘girls’ dagen met veel shoppen en restaurantbezoeken waar we al onze nieuwtjes met elkaar delen. Super leuk!”

Wat is je advies voor vrouwen die in de horeca willen beginnen? 

“Kom met een concept. Ontwikkel je idee en pak je tijd, dat is echt de moeite waard. Ik heb elke dag plezier. Ik sta nooit op met tegenzin bij de gedachte dat ik naar mijn werk ga.”

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Lillet. 

Lillet.be

LEES OOK:
10 Brusselse hotelrestaurants die je absoluut moet uitproberen
Interview: Nina Corty, de onderneemster achter La Casita
Waarom de Ray Ban Stories onze favoriete zomeraccessoire is