Collector’s item: Francis Kurkdjian komt met luxueuze parfumkoffer

Geüpdatet op 29 juli 2022 door Lore Ginneberge
Collector’s item: Francis Kurkdjian komt met luxueuze parfumkoffer

Christian Dior Parfums komt met een luxueuze limited edition parfumkoffer die smeekt om mee op vakantie te mogen.

Het nieuws werd eind 2021 bekendgemaakt. Francis Kurkdjian keert terug naar Christian Dior Parfums en volgt François Demachy op. Dit is een gelegenheid voor het Franse luxehuis om drie unieke en complementaire geuren van de parfumeur opnieuw uit te brengen: Bois d'Argent, Cologne Blanche en Eau Noire.

Trilogie van iconische Dior parfums

Wanneer hij in oktober 2021 aantreedt als creatief directeur parfum van Dior, herinnert Francis Kurkdjian zich zijn eerste ontmoeting in 2004 met het Huis aan de Avenue Montaigne. Uit deze ontmoeting werd een trio van geuren geboren, met het idee van een collectie parfums: La Collection Privée Christian Dior. Eau Noire, Cologne Blanche en Bois d'Argent zijn de expressie van luxe op de Dior manier. Sinds hun creatie geliefd en gewild, besloot Francis Kurkdjian ze nu opnieuw uit te brengen.

koffer met Bois D'Argent, Cologne Blanche Eau Noire © Christian Dior Parfums
€360 voor de koffer met Bois D'Argent, Cologne Blanche & Eau Noire © Christian Dior Parfums

Van zonovergoten lavendel tot sprankelende sinaasappelbloesem

Deze trilogie, uitzonderlijk verpakt in een luxueuze limited edition koffer, doet de basisnoten van de Christian Dior Private Collection herleven. De drie geuren zijn stilistische oefeningen die de basisprincipes van de parfumerie, namelijk lavendel, oranjebloesem en iris, met evenveel elegantie als originaliteit opnieuw tot leven wekken. Elk van deze geuren staat voor een uniek olfactorische universum gecreëerd rond een bloem. Eau Noire is een zonovergoten lavendel met een sensuele gourmandbasis; Cologne Blanche is een sprankelende sinaasappelbloesem met een poederachtig akkoord; Bois d'Argent speelt met een lichte iris gecontrasteerd door wierook.

© Christian Dior Parfums
© Christian Dior Parfums

Shop hier

Francis Kurkdjian wilde deze geuren vandaag, voor het eerst sinds hun creatie, samenbrengen in een minimalistische koffer, gehuld in het kenmerkende wit van La Collection Privée. Vandaag heeft elke geur zijn eigen prachtige natuurlijke kleur, maar het trio blijft trouw aan de originele geest van een unieke collectie.

Limited edition 3 geuren 40ml set, verkrijgbaar vanaf juli 2022 exclusief op Dior.com.

LEES OOK: Tripje Parijs? Dior opent tijdelijk luxueuze spa op een boot