Anya Taylor-Joy kan niet zonder deze drie beautyproducten

Geüpdatet op 2 augustus 2022 door Marie-Noël Vekemans en ELLE België Foto’s: Daniel Jackson
Anya Taylor-Joy kan niet zonder deze drie beautyproducten

Sinds haar veelgeprezen rol in de Netflix-serie ‘The Queen’s Gambit’ is Anya Taylor-Joy het lievelingetje van Hollywood. Haar films volgen elkaar in sneltempo op, en ze is een icoon van haar generatie geworden. De actrice is ook de nieuwe ambassadrice voor de mode en make-up van Dior. ELLE mocht haar interviewen.

Herinner je je de eerste keer dat je iets van Dior droeg?

“Als tiener was ik helemaal geobsedeerd door Miss Dior Chérie. Mijn hart brak toen het parfum uit de handel werd genomen.”

Christian Dior zei ooit dat 'geluk het geheim is van alle schoonheid'

Wat zijn jouw beautygeheimen en wat is jouw definitie van schoonheid?

“Ik denk dat mensen het mooist zijn als ze een passie hebben. Het maakt niet uit waarvoor, maar wanneer ze praten over iets waar ze echt van houden, gaan ze helemaal stralen.”

Wat is je dagelijkse verzorgingsroutine?

“Ik was mijn gezicht elke morgen en breng dan tonic en een product met zonnebescherming aan. ‘s Avonds doe ik hetzelfde, maar wissel ik de uv-bescherming in voor het serum en de crème van Diors Prestige-lijn. Die beschermt mijn huid niet alleen tegen de dagelijkse agressies, maar helpt ze ook soepel te houden. Het zijn echte luxeproducten, met een rozengeur die me helpt ontspannen voor ik ga slapen. Vroeger gebruikte ik bijna niets, maar sinds twee jaar heb ik door mijn werk geleerd hoe belangrijk het is om mijn huid te verzorgen. Tijdens de lange filmdagen draag ik namelijk veel make-up en dan is het belangrijk om je huid goed te reinigen en te beschermen. Voor mij is het een manier om voor mezelf te zorgen, ik neem graag de tijd voor mezelf met kleine rituelen.”

Wat zijn de drie schoonheidsproducten die je altijd in je tas hebt?

“Diors Prestige La Mousse Micellaire gezichtsreiniger, een zwarte Diorshow Iconic Overcurl Mascara en de Dior Addict lippenstift in Dior 8.”

Wat zijn je eerste beautyherinneringen?

“Ik herinner me hoe ik toekeek als mijn moeder zich klaarmaak- te voor een avondje uit, helemaal gefascineerd door de manier waarop ze haar make-up aanbracht. De eerste keer dat ik make-up gebruikte, tekende ik een kattenneus en een snor op mijn gezicht met lipstick. Dat doe ik nu nog steeds, meestal op mijn verjaardag.”

Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy ©Daniel Jackson

Waar let je op bij het kiezen van een lippenstift?

“Ik zoek naar een unieke kleur die lang houdt. Ik vind het geweldig wanneer iemand me een compliment geeft over de kleur van mijn lippenstift of zegt dat ze die nog nooit eerder heeft gezien. En verder wil ik iemand kunnen kussen zonder dat mijn lipstick afgeeft. Ik kies dus een lipstick die je aan het begin van de avond aanbrengt en die er een paar uur later nog steeds goed uitziet.”

Op mijn verjaardag tegen ik met lipstick een kattensnor op mijn gezicht

Wat vind je van de creaties van Peter Philips?

“Peter is een van de charmantste mensen die ik ken. Hij is zo zacht wanneer hij je gezicht opmaakt, hij geeft je echt het gevoel dat je een kunstwerk bent. De kleuren die hij heeft bedacht zijn fascinerend en heel verschillend. Ik hou van een klassieke rode lipstick en grijp meestal naar de donkerdere, koelere tinten, maar ook de nudes en bruinere kleuren vind ik interessant en wil ik proberen.”

Wat is jouw favoriete kleur uit de Dior Addict collectie, voor overdag en ‘s avonds?

“Mijn favorieten zijn 100 Nude, voor een meer natuurlijke look voor overdag, en Dior 8, een prachtig baksteenrood. Ik hou van rode lippen. Het is de gemakkelijkste manier om te faken dat je moeite hebt gedaan en het geeft je ook een gezonde dosis zelfvertrouwen.”

Welke van de vier nieuwe hoesjes (zwart, denim, zilver, roze vinyl) zou je kiezen en waarom?

“Ik hou van de klassieke zwarte huls om elke dag te gebruiken. De denim is leuk en speels, en de zilveren vind ik zeer verfijnd.”

LEES OOK:

De 7 beste rooftop bars in Brussel deze zomer 

Dit is de betekenis van 10 meest voorkomenden dromen

Hollywood is in de ban van de barbie trend - zo creëer je de look