Aqua Allegoria: een bijzondere collectie die de wonderen van de natuur viert

Gepubliceerd op 7 juni 2022 door ELLE Partner
Aqua Allegoria: een bijzondere collectie die de wonderen van de natuur viert

De parfums van Aqua Allegoria zijn ontworpen als een venster op de wereld. De collectie is een eerbetoon aan de wonderbaarlijke natuur en plantenweelde op aarde, de rijkdom van bloemen, vruchten en welig tierende flora. Een onweerstaanbare en heerlijk geurende uitnodiging om je zintuigen te laten meevoeren en op reis te gaan.

(Opnieuw) kennismaken met de collectie Aqua Allegoria van Guerlain is binnentreden in een inspirerende wereld die is opgericht in 1999, meer dan twintig jaar geleden dus. Een baanbrekende collectie met nieuwe olfactorische codes, die tegelijk eenvoudig én geraffineerd zijn. Met de lancering van deze iconische collectie wilde Guerlain parfums creëren die openstaan voor de buitenwereld, met een focus op tuinen – soms echte tuinen, maar ook tuinen uit een droomwereld, soms dicht bij huis, maar ook heel ver weg. De makers waren ervan overtuigd dat de inspiratie voor de allermooiste parfums in de natuur te vinden is. Elke geur van Aqua Allegoria is anders en vertelt een eigen verhaal. Ze zijn ontwikkeld door parfumeurs die als echte ontdekkingsreizigers de planeet rondreisden. Elk parfum is opgebouwd rond één centraal hoofdingrediënt, unieke grondstoffen en geuraccenten die hulde brengen aan de schoonheid van Moeder Natuur. Elke geur in de Aqua Allegoria-collectie is een allegorie van de natuur en de rijkdom die ze ons schenkt.

In 2022 wordt Aqua Allegoria het speerpunt in Guerlain’s aanpak voor duurzame innovatie van zijn geuren. De iconische collectie wordt gedragen door een bijzondere communicatiecampagne, gemaakt door Yann Arthus-Bertrand. Aqua Allegoria vindt zichzelf opnieuw uit en pleit meer dan ooit voor de ecologische waarden die Guerlain uitdraagt.

De collectie ondergaat momenteel twee duurzame veranderingen

Guerlain
Fotocredit: Yann Arthus-Bertrand

- Een verandering in de formulering: elk parfum bevat voortaan tot 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De geuren zijn uitsluitend samengesteld met alcohol uit biologische landbouw, een primeur bij Guerlain.

- Een verandering in het eco-ontwerp: een nieuwe flacon met nog altijd dezelfde luxe uitstraling, maar nu navulbaar en gemaakt van 15% gerecycleerd glas.

Ook de manier van vullen is vereenvoudigd, waardoor de flacons beter recycleerbaar zijn. Het gebruik van navullingen zorgt voor 60% minder CO2-uitstoot, 24% minder glas en 44% minder plastic.

Een nieuwe parfum: Nerolia Vetiver

Doe je ogen dicht. Haal diep adem en vlieg naar het eiland Ischia in de baai van Napels. Om het heruitvinden van de Aqua Allegoria-collectie te vieren, bedacht Delphine Jelk, parfumeur bij Guerlain, een gloednieuwe creatie met meer dan 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong: Nerolia Vetiver. Een uitbarsting van neroli met accenten van vetiver en een fris vleugje basilicum, gecombineerd met heerlijk harmonieuze vijg.

Deze nieuwe geur is in de eerste plaats emotie. Een heerlijk geurige herinnering aan de landschappen van het Italiaanse eiland en het dolce vita dat er heerst. De geur is ook een liefdesverhaal. De liefde op het eerste gezicht van de parfumeurs voor een uitzonderlijke grondstof: de unieke, bijzonder groene en uiterst bloemige neroli uit Calabrië. Dit is pure liefde voor Italië, voor de Italiaanse landschappen en levenskunst.

Ontdek dit nieuwe parfum

Niets is sterker dan onze reukzin om ons mee te voeren doorheen ruimte en tijd. Eén enkele ademteug is al genoeg om je terug te brengen naar een specifiek moment of een bepaalde plaats. Het enige wat je hoeft te doen? Kies jouw Aqua Allegoria-bestemming en vlieg eropuit.

Dit artikel werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met Guerlain.

www.guerlain.com

LEES OOK: 

Maak je teint weer egaal en stralend 

De zon is ook blauw

Deze 10 Belgische tassenmerken moet je kennen