Beauty tips: In 4 stappen een mineraalrijke ochtendroutine

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE België
Beauty tips: In 4 stappen een mineraalrijke ochtendroutine Unsplash

Vitaminen en mineralen zijn essentieel wanneer het gaat om een mooie en stevige huid. Zelf maakt het lichaam geen mineralen aan, je moet halen wat je kan uit een gezond en evenwichtig eetpatroon. Het smeren van producten die boordevol mineralen zitten dragen ook bij aan die glow die we allemaal willen.

Wat doen mineralen met onze huid?

Calcium, zink, magnesium en ijzer. We begrijpen allemaal dat deze mineralen samen met vitaminen de basis vormen voor een stralende huid. De allround bescherming verzorgt en herstelt de huid, voedt gebalanceerd en beschermt je tegen zonnestralen. Het is belangrijk om een mineraalrijke huidverzorgingsroutine aan te houden om een droge, doffe huid te vermijden.

In vier stappen een mineraalrijke ochtendroutine

1. Cleanser

De Shiseido Waso Quick Gentle Cleanser schuimt op zonder water en verwijdert make-up en onzuiverheden zonder uit te drogen. Geïnspireerd op de Japanse washoku-traditie, die voedingswaarden linkt aan cosmetica en schoonheid. De cleanser draagt bij aan de gezondheid en glans van je huid omdat hij rijk is aan aminozuren, vitaminen en mineralen. Geen olie, zeep of alcohol maar natuurlijke ingrediënten voor een stralende huid.

Shiseido WASO Quick Gentle Cleanser
WASO Quick Gentle Cleanser, Shiseido, €34

Shop hier

2. Mineraliserend water

Het gemineraliseerd Thermaal Water van Vichy bevat een lijst aan mineralen die jouw huid een boost geven. Handig in gebruik dankzij de spray die je gezicht aangenaam beneveld. Hou je van verfrissing overdag? Je mag deze stap gerust meerdere malen per dag uitvoeren.

Vichy Mineraliserend Thermaal Water
Mineraliserend Thermaal Water, Vichy, €11,95

Shop hier

3. Dagcrème

Dode Zeemineralen klinken niet zo aantrekkelijk, maar zijn supergezond en hydrateren de huid optimaal. Deze crème van Zarqa vermindert rimpels en beschermt de huid tegen schadelijke stoffen in de lucht. Hyaluronzuur en magnesium zorgen voor een verstevigend effect. L’Eau de Source Marine, bron-zeewater uit Frankrijk, maakt de crème intens hydraterend. Het beste uit de zee in een crème.

Zarqa Magnesium Dagcrème
Magnesium Dagcrème, Zarqa, €20,99

Shop hier

4. Minerale make-up

De minerale make-up van i.am.klean is zo puur en natuurlijk mogelijk. De poeders hebben een voedend en verzorgend effect. I.am.klean scoort bovendien ook goed op duurzaamheid dankzij de hervulbare verpakkingen.

Loose Mineral Foundation I.am.klean
Loose Mineral Foundation, i.am.klean, €34,99

Shop hier

(Stagiair Dewy De Leeneer)