Maak je droomkeuken waar met Neolith

Gepubliceerd op 28 maart 2022 door ELLE Partner
Maak je droomkeuken waar met Neolith

Laat je fantasie gerust op hol slaan, want met de revolutionaire gesinterde steen van Neolith kun je naar hartenlust ontwerpen, inrichten, koken, improviseren én met volle bewegingsvrijheid genieten van je ruimte.

We trekken onze keuken steeds verder open tot een naadloze, dynamische en vloeiende ruimte waarin we gemakkelijk moeten kunnen bewegen, schoonmaken, koken en eten. Kortom, leven! Om er het maximale uit te halen en jezelf er helemaal in thuis te voelen, is het belangrijk om elegante materialen te gebruiken die ook praktisch in gebruik zijn. Precies dat biedt de gesinterde steen van Neolith. Dit verfijnde en veelzijdige oppervlak kan tegen een stootje, is functioneel, hygiënisch én duurzaam!

 

Gesinterde steen: een oppervlak dat je moet aanraken, voelen en beleven

Gesinterde steen is een revolutionair architecturaal oppervlak. Het werd in 2009 ontwikkeld door Neolith en inspireert sindsdien architecten en ontwerpers over de hele wereld. Dankzij de superieure technische en esthetische eigenschappen staat gesinterde steen garant voor een zintuiglijke ervaring in een stijlvolle ruimte van hoogwaardige kwaliteit, ontworpen voor het échte leven.

 

Minimalistische, tijdloze en functionele schoonheid

Met een brede waaier aan texturen, ontwerpen en kleuren opent de gesinterde steen van Neolith eindeloos veel mogelijkheden voor het ontwerpen van interieurs. Er is voor iedereen wel een oppervlak om zijn eigen stijl tot leven te brengen. We denken in de eerste plaats aan de keuken, met strakke lijnen voor het werkblad en spoelbakken, maar ook aan de badkamer, meubelfronten, vloerbekleding en zelfs bij het maken van designmeubelen. Het kleurenpalet is geïnspireerd op natuurelementen, zoals marmer, steen, metalen en hout, met kleuren van puur wit tot het diepste zwart. Goed voor een compleet gamma met gemarmerde motieven, subtiele kleuren, gladde of ruwe texturen, intense mattinten of juist een gedurfde glans.

Waarom voor Neolith kiezen?

Een oppervlak in Neolith ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, het is ook ongelooflijk robuust. Het is bestand tegen krassen en schuren, vorst en hoge temperaturen (brandt niet bij contact met vuur), uv-stralen (verkleurt niet met de zon) en vloeistoffen. De ultrahygiënische eigenschappen maken de dagelijkse taken een stuk gemakkelijker – denk aan het verwerken van voedingsproducten, het bereiden van maaltijden, schoonmaken en opruimen. Neolith geeft geen schadelijke stoffen af en is dan ook perfect geschikt voor contact met voedsel. Bovendien kun je de oppervlakken ontsmetten met de krachtigste reinigers zonder dat ze worden aangetast. Ook qua duurzaamheid scoort geen enkel product beter: Neolith is gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen, bevat geen giftige harsen en is 100% recycleerbaar. Neolith gaat voor een maatschappelijk verantwoorde aanpak en werd in 2019 als eerste bedrijf in de sector volledig CO2-neutraal. Een keuze voor de toekomst waar iedereen in het gezin zal achter staan, zoveel is zeker.

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Neolith.

www.neolith.com

Lees ook:

Een nieuwe keuken zonder jezef blauw te betalen: utopie of werkelijkheid ?

Deze keukentrends maken je dagelijkse leven makkelijker 

Dopamine dressing is dé modetrend van de zomer