Dopamine dressing is dé modetrend van de zomer

Geüpdatet op 28 maart 2023 door Daphne Dorgelo en Xana Ferreira Chicano Foto’s: Imaxtree
Dopamine dressing is dé modetrend van de zomer Launchmetrics Spotlight

Maak je klaar voor dopamine dressing. Deze trend zal jou en je garderobe zeker opvrolijken komende zomer.

If it makes you happy, wear it

Dopamine dressing is een modetrend waarbij je kleding of accessoires draagt waardoor je je gelukkig en zelfverzekerd voelt, waardoor dopamine vrijkomt, je weet wel, dat stofje dat in verband wordt gebracht met plezier. Het idee is dat je door kleding te dragen die je mooi vindt en waardoor je je goed voelt, je stemming en zelfvertrouwen een boost kunt geven.

Het verband tussen onze outfits en onze gemoedstoestand krijgt hernieuwde aandacht nu grote modehuizen ook aan dopamine dressing doen. Het is al lang bekend dat we psychologische verbanden kunnen hebben met bepaalde kleuren. En hoewel dat deel uitmaakt van deze trend, is er meer aan de hand dan alleen heldere patronen en stoffen. Textuur en stijl kunnen de stemming ook verbeteren. 

Milan Fashion Week
Launchmetrics Spotlight

Dopamine dressing is dé trend

Dopamine dressing is een van dé grootste modetrends die de zomer te bieden heeft. De catwalks worden al enige tijd gevuld met felle looks, van hot pink bij Versace en levendig blauw bij Stella McCartney tot hot pink bij Valentino. Veel ontwerpers gaan voor opvallende, head-to-toe colour blocking looks, terwijl anderen gewoon een vleugje helderheid injecteerden om hun collecties op te vrolijken voor het komende seizoen.

Als het gaat om de dopamine dressing trend, verwacht dan dat deze look zal doorsijpelen in elk aspect van je kast en een nieuwe boost geeft aan je basics. Hoewel we niet verwachten dat deze trend snel zal verdwijnen (we hebben tenslotte allemaal op z'n tijd wel een kleine modeboost nodig) is de zomer het perfecte moment om ervoor te gaan. Geen fan van felle kleuren? Kies dan voor meer recht-toe-recht-aan opties om de trend uit te proberen zonder te zwaar te investeren. Je shopt de mooiste exemplaren hieronder.

1. Gele broek van Julia June

Geel is altijd een goed idee. Ga deze lente voor de knallende kleur en geef je look een opvallende twist. Hoewel het eng kan klinken, is geel combineren met rood of groen een heel goed idee.

Broek Lara, Julia June, €239

Shop hier

2. Groene jumpsuit van Pinko

Ben je op zoek naar hét perfecte item voor deze zomer? Zoek dan niet verder - want deze groene jumpsuit met lage rug is perfect voor in je kleurrijke garderobe. De strik op de rug geeft het een speelse twist. Wil je helemaal aan de regels van dopamine dressing voldoen? Combineer het met gele platform pumps.

Halterneck sleeveless jumpsuit, Pinko, €285

Shop hier

3. Roze nagellak van Dior

Ontdek de Dior Vernis nagellak en haar doeltreffende formule met een indrukwekkend gellak-effect. De combinatie van een zeer zuivere gelcoat-hars en een technopolymeer verandert de lak in een laagje dat even glad en glanzend is als glas. Desir 663 is dé perfecte knalkleur voor deze zomer.

dopamine dressing nagellak
Desir 663, Dior, €31,50

Shop hier

4. Roze broek van Valentino

Ben jij gek op roze? Dan is deze pantalon van Valentino perfect voor jou! Door de wijde pijpen breng je jouw benen naar nieuwe hoogtes, al helemaal in combinatie met gehakte muiltjes. Mix en match deze broek met een croptop en blazer voor een stijlvolle en vrolijke look.

Pantalon, Valentino, €1300

Shop hier

5. Paarse heels van Steve Madden

Paars én strass: dit zijn de perfecte schoenen om je look instant party proof te maken. Een volledige outfit zal je staan, maar de echte modevogels kiezen er dito kleur bij.

Annual Sandal, Steve Madden, €129,99

Shop hier

6. Oranje oorbellen van Avant-Garde Paris

Ga voor vurig oranje met deze oorbellen. Ze zijn zo ontworpen dat je ze de hele dag en bij elke gelegenheid kunt dragen. Hebben dus!

Oorbellen, Avant-Garde Paris, €18,49

Shop hier

7. Roze ring van La Manso

Waar denk jij aan bij het woord "Mitsubishi"? Het autobedrijf, right? Zet dat maar uit je hoofd, want vanaf vandaag zul je alleen nog maar aan deze roze ring denken! Het perfecte accessoire om een basic look mee af te stylen.

dopamine dressing ring
Ring Mitsubishi, La Manso, €69

Shop hier

8. Oranje tas van Clio Goldbrenner

Maak je look speelser door te kiezen voor deze oranje knaltas van het Belgische Clio Goldbrenner. Combineer het met een oranje pak voor een monochrome look of mix het met een roze kleur voor de perfecte color-blocking.

Chiron, Clio Goldbrenner, €475

Shop hier

9. Rode zonnebril van Oliver Peoples x KHAITE

Ben je nog opzoek naar een felle zonnebril voor de zomer? Dit trendmontuur in een vurig rode kleur van Oliver Peoples in samenwerking met KHAITE zal je geheid doen opvallen op de Spaanse boulevard.

1969C, The Khaite x Oliver Peoples, €375

Shop hier