Een nieuwe keuken zonder jezelf blauw te betalen: utopie of werkelijkheid?

Geüpdatet op 25 maart 2022 door ELLE Partner
Een nieuwe keuken zonder jezelf blauw te betalen: utopie of werkelijkheid? ©IKEA

Zin om je keuken op te frissen met de zekerheid van een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar zonder compromissen op stijl en design? Dat kan!

Wat als wij je vertellen dat de keuken van je dromen wellicht goedkoper is dan je dacht? L-vormig of U-vormig, rechthoekig, open of gesloten, klein of groot … Keukens zijn verkrijgbaar in oneindig veel varianten en met oneindig veel indelingsmogelijkheden. Laat dus je creativiteit de vrije loop en bouw deze centrale ruimte in huis op rond jouw wensen. IKEA snapt het helemaal en biedt keukenmodellen aan voor alle smaken en budgetten.

Een keuken die perfect bij je past

Vroeger diende een keuken vooral voor het klaarmaken van maaltijden, maar inmiddels is er veel veranderd. Van woonkamer, studeerkamer en kantoor tot bar of ontspanningsruimte, kortom, een plek om in te leven en te leren. Vandaag is de keuken een gezellige, multifunctionele ruimte waar vaak de belangrijke gesprekken en andere besprekingen met het gezin worden gehouden. Logisch dus dat we graag goed nadenken over de indeling, de functies en het karakter van onze keuken! Door slim te combineren en flexibele oplossingen te kiezen, schenk je jezelf de keuken van je dromen voor een redelijke prijs én laat je de ruimte mee evolueren volgens jouw behoeften.

cuisine ikea

GAMLESJÖN Keukenmengkraan tweegreeps, geborsteld zwart metaal, € 100

De juiste keuze voor een keuken die lang meegaat

Zoek je kwaliteit voor een betaalbare prijs? IKEA zal je altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding garanderen. En de cijfers bewijzen het: de Zweedse meubelgigant verkoopt zo’n 26.000 keukens per jaar, dat zijn 70 keukens per dag! Een nieuwe keuken is een belangrijke aankoop, want ze moet er trendy uitzien maar ook tegen een stootje kunnen. Investeer dus zeker niet in een keuken die je al snel ouderwets zult vinden of die over vijf jaar uit elkaar valt.

Op de METOD keukens van IKEA krijg je 25 jaar garantie en op de kranen 10 jaar. Vergeet niet dat ook de keukentoestellen van IKEA van topkwaliteit zijn: de VÄLGÅNG koelkast en diepvriezer en de KULINARISK heteluchtoven werden door Test Aankoop tot Beste optie verkozen en hebben net als alle toestellen van IKEA een garantie van 5 jaar. Dankzij de jarenlange ervaring van het merk kun je steeds rekenen op innovatieve en duurzame oplossingen waar je lang plezier van zult hebben, elke dag opnieuw.

cuisine ikea

NISSAFORS Roltafel, wit, € 24,99

Details die het ‘m doen

Keuze van leverancier: check! Dan is het nu aan jou! Aangezien de keuken een belangrijke ruimte is waar we veel tijd in doorbrengen, moet je er even goed over nadenken. Zoek inspiratie op Pinterest, bekijk bij vrienden welke keukens je leuk vindt, bestudeer de scharnieren, de afwerkingen, de handgrepen en laden, de indeling van de eilanden, het hout en de materialen van de kastfronten, de planken, kranen, kleuren en lampen.

Want bij IKEA kun je alles persoonlijk aanpassen om een unieke keuken te creëren, die in oneindig veel stijlen kan worden uitgevoerd. Landelijk, traditioneel, Scandinavisch, minimalistisch, knus en gezellig, licht en strak of net donker en intiem? Wat je ook kiest, er is altijd een IKEA keuken in de kleuren, materialen en stijl waar jij van droomt. Bedenk zelf je keuken van A tot Z of maak een afspraak met een keukenontwerper in de winkel, die je met plezier helpt om al jouw wensen waar te maken.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met IKEA.
IKEA.be

Lees ook:
Dit zijn de 4 grootste interieurtrends van 2022
Deco tips: zo maak je je terras helemaal lenteproof
Moet je je rekening plunderen om je woning herin te richten?