Slugging tips: zo redt de Koreaanse skincare methode je droge huid

Geüpdatet op 3 november 2023 door Lore Ginneberge
Slugging tips: zo redt de Koreaanse skincare methode je droge huid Imaxtree

Als je deel uitmaakt van de beauty community op TikTok en Instagram, klinkt de term 'slugging' bekend in de oren. Maar in tegenstelling tot andere gekke beautytrends, valt er echt iets te zeggen voor dit Koreaanse verzorgingsritueel. Wat zijn de voordelen van je gelaat insmeren met een dikke lotion?

Wat is slugging?

Een Koreaans ritueel voor een gehydrateerde huid

Het is niet de eerste (en vast niet de laatste) keer dat Koreaanse beauty de oversteek maakt tot bij ons, maar de meest populaire K-Beauty trend van het moment is ongetwijfeld slugging.  De niet-zo-sexy naam terzijde ('slug' betekent naaktslak in het Engels), slugging heeft weldegelijk voordelen voor de huid. Niet alleen wordt het gezicht intens gehydrateerd, maar de huid ziet er ook steviger, voller en stralender uit.

De Slugging methode: tips en voordelen

Wat houdt deze methode in? Voor het slapengaan, nadat je je volledige skincareroutine achter de rug hebt, smeer je je gezicht in met Vaseline. Even eenvoudig als doeltreffend, geen wonder dat de techniek zo populair is.

Het grootste voordeel? Slugging vraagt geen collectie dure cosmeticaproducten, maar slechts één goedkoop huidverzorgingsproduct dat enkele seconden vergt om aan te brengen. We wisten al dat Vaseline een manusje van alles is, om een korstje te genezen of extreem droge huid te kalmeren, en daar komt nu dus een functie bij. Dr. Landriscina vertelt op de website van Byrdie over het gebruik van Vaseline: "Het werkt als een signaal naar je huid om meer intercellulaire lipiden te produceren. Het creëert een barrière om de huid te beschermen en voorkomt dat vocht ontsnapt." Dermatoloog Stephens gaat akkoord: "Dermatologen bevelen het al eeuwen aan," zegt de dokter in een YouTube-video.

Vaseline is je beste vriend

Vaseline is geen comedogeen product, maar omdat het alles op de huid vasthoudt, is het belangrijk om je gezicht grondig te wassen voordat je deze routine gebruikt. Ook goed om weten: Vaseline werkt als een beschermende barrière (voorkomt vochtverlies), maar hydrateert niet diep. Dus breng je vochtinbrengende crème van tevoren aan.

Reinig je gezicht 's avonds grondig om alle sporen van vervuiling en make-up te verwijderen. Breng dan serums en een vochtinbrengende crème aan. Nu komt het slugging-gedeelte: breng een dun laagje Vaseline aan op de droge delen van het gezicht of op het hele gezicht als het dringend nood heeft aan hydratatie. Slugging tip: je hoeft geen drie kilo Vaseline op je gezicht te smeren, zoals je in sommige TikTok video's ziet. Spoel je huid de volgende ochtend af met water en voel hoe zacht je gelaat is!

vaseline kruidvat Slugging tips huid verzorgen
Original Petroleum Jelly, Vaseline via Kruidvat

Shop hier

Slugging is niet geschikt voor elke huid

Kriebelt het om te experimenteren met Vaseline? Weet dat dit product niet geschikt is voor alle huidtypes. Hoewel het effectief is op de droge en vochtarme huid, wordt het niet aanbevolen voor de acnegevoelige huid omdat het de poriën, bacteriën en make-upresten blokkeert. Dus schrap sluggen maar van je to try-lijstje als je een gemengde tot vette huid hebt of last hebt van acne of rosacea.

@dr.mamina FYI: Even though this doesn’t clog pores, it can exacerbate acne if you are acne-prone. Otherwise great for other skin types! #dermatologist #skincare #learnontiktok #slugging #moisturize ♬ original sound - Mamina Turegano, MD

Nog een punt om te onthouden. Vaseline, ook bekend als petrolatum, is een uit aardolie verkregen verbinding. Als het de menselijke gezondheid niet rechtstreeks bedreigt, zijn het wel de gevolgen voor het milieu die zorgen baren, onderstreept UFC-Que Choisir.

LEES OOK: Ice globes: zijn deze skincare tools de TikTok hype waard?