Dit doet vervuiling met je huid en dit kan je eraan doen

Geüpdatet op 17 februari 2017 door Claire
Dit doet vervuiling met je huid en dit kan je eraan doen

Wist je dat vervuiling heel wat effect heeft op je huid? En dat het vooral geen good news show is? Fijnstof zorgt voor rimpels, pigmentvlekjes en een doffe teint. Maar geen paniek: voor elk probleem bestaat er een crème.

"Pollution protection is de nieuwe zonnebescherming", zegt dokter Lieve Declercq. Zij is vicepresident research bij Origins en onderzoekt samen met het merk al jaren hoe de huid precies reageert op fijnstof. En wat blijkt? Door vervuiling krijg je sneller last van pigmentvlekjes en ontstekingen, ziet je huid er dof uit én duiken er sneller rimpels en andere tekenen van veroudering op.

Pollution skincare vervuiling

Met andere woorden: vervuiling zorgt ervoor dat je huid sneller veroudert. En dàt willen we natuurlijk niet. Heel wat beautymerken brengen dan ook specifieke verzorgingen uit om de huid grondig te reinigen en te beschermen tegen die ultrafijne maar oh zo gemene pollution particles. Zoals Dermalogica, dat met de Daily Superfoliant - die binnenkort in de winkel ligt - een variant ontwikkelde op de populaire Daily Microfoliant op basis van rijst. Alleen bevat deze nieuwe poederscrub actieve bestanddelen zoals houtskool, dat zorgt voor een extra diepe en efficiënte reiniging, en verzorgende ingrediënten zoals rode algen, die een anti-aging werking hebben op de huid.

(Kleine tip:  double cleansing is ook een goede bescherming tegen vervuiling!)

De Daily Superfoliant van Dermalogica
De Daily Superfoliant van Dermalogica, 69,90€.

En dat is niet het enige dat het merk lanceerde, want in samenwerking met Google Maps creëerde het Skin Pollution, een website waarop je ontdekt hoe veel kans je hebt op vroegtijdige huidveroudering op basis van waar je woont of werkt. Zo ontdekten wij dat het op het hoofdkantoor van ELLE best nog meevalt, al waren we jaloers op de collega's die bij het ingeven van hun thuisadres een groen vlak - oftewel 'low risk' - te zien kregen.

dermalogica pollution vervuiling skincare