Cocooning olie voor een superzachte huid

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
Cocooning olie voor een superzachte huid © Louis Widmer

Het veranderen van de seizoenen en de schommelende temperaturen zijn slecht nieuws voor onze huid, zeker in de winter. Kou, wind en regen geselen ons droge en gedehydrateerde velletje, dat ook nog eens te lijden heeft onder het onophoudelijke schuren van onze kleren. Met als resultaat: jeuk, jeuk, jeuk.

Om te vermijden dat onze huid gaat schilferen en verdwijnt onder de rode vlekken of andere irritaties, is er maar één oplossing: hydrateren. Dat is echt het beste wat we voor onze huid kunnen doen, zowel 's zomers als 's winters. Een goed gehydrateerde huid gaat stralen, wordt soepeler en voelt fijner aan. Ze is ook beter beschermd tegen ouderdomstekenen. Alleen maar voordelen dus!

Waarom hebben we 's winters nood aan hydratatie?

Van zodra de temperatuur onder de 15°C glipt, trekken onze bloedvaten samen om warmteverlies tegen te gaan. De bloedstroming daalt drastisch, van 20 ml naar 1 ml per minuut, waardoor de huid niet genoeg doorbloed raakt en dus niet genoeg gevoed wordt. Haar hele werking neemt af en dat is niet zonder gevolgen: de talgproductie stokt, de barrièrefunctie verliest aan kracht, het verdedigingssysteem verzwakt en de celvernieuwing slaat tilt. Het hoeft dus niet te verwonderen dat onze huid droog, dof, gevoelig en ongemakkelijk aanvoelt. Zeker omdat de effecten van de kou ook nog eens worden vergroot door de snelheid van de wind, die ons huidoppervlak als het ware afschuurt. Voeg daar de oververwarmde kamers, hete douches en agressieve reinigingsmiddelen aan toe en als reactie kan onze huid gaan afschilferen.

Waarom kiezen we voor verzorgingsproducten met een oliehoudende textuur?

Een droge of gedehydrateerde huid heeft "vet" nodig. Als onze huid snel uitdroogt, komt dat doordat de hydrolipidenfilm er niet langer in slaagt om genoeg talg te produceren om de huid te beschermen. Olie is de beste manier om die natuurlijke barrière te herstellen. Gelukkig bestaan er efficiënte en praktische producten die zelfs een beschadigde en gevoelige huid meteen beter laten voelen. Een van die producten is de Lichaamsolie in sprayvorm Remederm Dry Skin van Louis Widmer. Het internationaal bekende Zwitserse familiebedrijf Louis Widmer werd in 1960 opgericht en spitst zich toe op cosmetica- en farmaceutische producten. Dankzij hun ervaring en vakmanschap ontwikkelen ze geavanceerde middelen die de huid doeltreffend verzorgen. Wij hebben de cocooning olie diverse weken getest en dit zijn onze resultaten:

  • dankzij de lichte "droge olie"-textuur die zich vlot laat openstrijken en in slechts enkele seconden door de huid wordt opgenomen, breng je dit product heel eenvoudig aan. We douchen, hydrateren en kleden ons aan zonder tijdverlies en zonder dat onze huid plakkerig wordt.
  • een doeltreffende samenstelling met hoogwaardige plantaardige oliën (zonnebloem, amandel, jojoba), verrijkt met vitamine A, E en bisabolol (een werkzame stof van kamille). De resultaten zijn zichtbaar voor het blote oog. Het product is bovendien geschikt voor alle gezinsleden, ook voor kinderen met een droge of zeer droge huid of die last hebben van atopisch eczeem.
  • een slimme spraykop waarmee je perfect kunt richten en niets verkwist door te grote dosissen. Een optimaal gebruiksgemak dus.
  • een subtiele, aangename en ontspannende geur.

De droge huid moet regelmatig worden verzorgd en zoals we allemaal weten, is voorkomen beter dan genezen. Wacht dus niet tot je last krijgt van irritaties of jeuk, maar verzorg je huid elke dag. Daarom beginnen we al bij de start van de winter met het voeden van onze huid. 's Ochtends beschermen we ze tegen aanvallen van buitenaf, 's avonds helpen we ze om zich te herstellen van de voorbije dag.

Onze huid voelt zijdezacht, aangenaam en heerlijk glad aan. Wie de Remederm Dry Skin Lichaamsolie Spray van Louis Widmer probeert, kan daarna niet meer zonder. We kunnen hem alleen maar aanraden. Masseren maar!

Huile corporelle en spray Remederm Dry Skin
Remederm Dry Skin Lichaamsolie Spray © Louis Widmer

Shop it

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Louis Widmer.
www.louis-widmer.com

Lees ook :
Zo blijft je huid gezond tijdens de feesten
2 stijlvolle feestkapsels met Dyson
Remederm Dry Skin